Négyajtós kupé a BMW-től

Vágólapra másolva!
A jelek szerint a bajor autógyár is beszáll a "gyártsunk kupét, ami igazából limuzin" felkiáltású őrületbe. Az új X6-os állítólag 2009-ben érkezik.
Vágólapra másolva!

A Mercedes nagyon kaszált, amikor piacra dobta a gyönyörű CLS-t, amely a limuzinok praktikumát olvasztotta össze a sportkupék kecsességével. Egy rosszmájú olaszautó-rajongó persze erre azt mondaná, hogy a csillagos márka csak épített egy Maserati Quattroportét, ám az viszont tény, hogy szépen meglódult a kereslet az "összvér limók" után a prémiumszegmensben. Ebből az üzletből természetesen a Mercedes nagy német konkurensei sem szeretnének kimaradni, ezért a Porsche, az Audi és a BMW is hamarosan piacra dob egy-egy hasonló kategóriájú modellt.

A propelleres márka azzal próbál kilógni a sorból, hogy X6-os nevű kupé-limuzinja egy picit többet nyújt majd, mint konkurensei. Ez a bizonyos több abból adódik, hogy az X6-os műszaki alapjait az X5-ös terepjáró adja, így összkerékhajtás és egy picit magasabb hasmagasság lesznek a BMW újdonságának a jellegzetességei. Az X6-os végleges formája egyelőre nem ismert, ám a német Autobild szaklap közzétett egy számítógépes grafikát, amely - az újság szerint - nagyon hasonlít a 2009-ben megjelenő járgányra.