Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A megújult Mercedes-Benz E osztály rendhagyó módon nyolc országon át, saját kerekein gurul kínai bemutatkozására.
Vágólapra másolva!

A megújult E osztály, miután 2006 júniusában az európai szalonokba érkezik, októberben Ázsiába indul, hogy a Kínai Autószalonon is bemutatkozzon.

A Mercedes-Benz transzkontinentális túra keretei között mutatja be az új generációs E osztályt Kínában. A hosszú távú tesztnek is felfogható túra során 33 autó teszi meg a körülbelül 13 600 kilométeres utat Párizstól Pekingig, mindössze 26 nap alatt.

A rendhagyó bemutatkozásnak több apropója is van, hiszen a helyi piac számára Pekingben szerelik össze az E osztályt, amely a Mercedes-Benz egyik legnépszerűbb modelljének számít.

A túra emellett a 99 évvel ezelőtt megrendezett transzkontinentális versenynek állít emléket, amely június 10-én rajtolt Pekingből. A versenyen öt autó vett részt, egy Itala, egy Spyker, két De Dion Bouton és egy háromkerekű Contal vágott neki a kalandos útnak.

A győztes Scipione Borghese 62 nap alatt teljesítette a Peking-Párizs távot, a verseny után pedig visszaautózott Szentpétervárra, hogy részt vehessen egy bálon.

A túrán résztvevő 33 dízel E osztály némelyike négykerék-meghajtású változat lesz, a teljes flottát harminc darab E 320 CDI, és három darab E 320 Bluetec modell alkotja.

A résztvevők október 17-én érkeznek meg Pekingbe, ahol az AutoChina 2006 kiállításon is bemutatkozik az új E osztály.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről