Elérhető sportautó a Lotustól

Vágólapra másolva!
Az angol Lotus sportautógyár egy új modellel jelentkezik, amely továbbra is gazdag ficsúrok játékszere lesz, ám az álmodozók egy lépéssel közelebb kerülhetnek kedvenc márkájukhoz.
Vágólapra másolva!

A legolcsóbb Lotus, a 192 lóerős Elise 111R remek járgány, ám sajnos csak kevesen tudnak 12,5 millió forintot kifizetni egy olyan puritán autóért, amely kizárólag csak a vezetés élményéért épült. Megoldásként az angol sportautógyár egy új belépőmodellt dob piacra, amely szintén nem válik tömegautóvá, de az ára jóval kedvezőbb lesz.

Az új alapmodell neve Elise S, és mindössze annyi a különbség a 111R-hez képest, hogy - a Toyotától származó 1,8 literes - motorjának teljesítményét 136 lóerőre "fogták vissza". Ez elsőre nem hangzik túl soknak, ám ha figyelembe vesszük, hogy az Elise csupán 860 kiló, mindjárt megváltozik a helyzet: 100 km/órára 6,3 másodperc alatt gyorsul a gyengébbik Elise, míg a végsebesség valamivel 200 km/óra felett alakul. Az új alapmodell ára 36 ezer euró környékén lesz, azaz jóval a 10 millió forintos fájdalomhatár alatt lehet majd egy vérbeli sportautóhoz jutni.