Visszatér a DeLorean sportautó

Vágólapra másolva!
Az autó megalkotójának, John DeLoreannek 2005-ben bekövetkezett halála után egy floridai cég vette meg a gyártási jogokat.
Vágólapra másolva!

Az észak-írországi üzemben az 1970-es és az 1980-as években mindössze 8900 darab futurisztikus sportautó készült. Azonban az autó akkoriban igencsak feltűnőnek és futurisztikusnak számított felfelé nyíló szárnyas ajtajaival, és fényezés nélküli, rozsdamentes acélból készült karosszériájával.

A DMC-12 formabontó kinézetének köszönhetően még filmszerephez is jutott, mégpedig a Vissza a jövőbe című film epizódjaiban "alakított" időgépet.

Leszámítva az autógyűjtőket és a fanatikusokat, a DMC márkanév alatt forgalmazott DeLorean kétségkívül ennek a szerepnek köszönhette igazi világhírét, amelynek megmentéséről egy amerikai cég gondoskodik.

Miután 2005-ben meghalt az autó tervezője és névadója, John DeLorean, a gyártás jogait egy floridai cég vásárolta meg. Az új összeszerelésű autók darabjához 42 500 dollár, vagyis körülbelül 8,7 millió forintért lehet hozzájutni, körülbelül kéthónapos várakozás után.

Mivel az eredeti modellekben dolgozó, a Peugeot, a Renault és a Volvo együttműködésében készített V6-os motor 130 lóerős teljesítménye manapság már nem számít kiemelkedőnek, a cég az eredeti DMC-12 modellek tuningolását is vállalja.