Elcsípték az új BMW X5-öst

Vágólapra másolva!
München közelében sikerült lencsevégre kapni az új BMW X5-ös egyik prototípusát. A bajor szabadidőautó hivatalos premierje októberben várható.
Vágólapra másolva!

Ahogyan az a képeken is látszik, a BMW nagyon finoman nyúlt hozzá az X5-ös formájához, az autó arányai és főbb stílusjegyei gyakorlatilag változatlanok maradtak, mégis újnak hat az összkép. Ez főleg annak köszönhető, hogy a nagy családi batár fizimiskáját a legújabb BMW modellekéhez igazították, így főleg az 1-es és 3-as sorozat formai megoldásai köszönnek vissza.

A képeket is közlő Worldcarfans autós szaklap értesülései szerint az új generációs X5 mintegy 6 cm-rel hosszabb és 6 cm-rel szélesebb lesz, mint a jelenlegi modell. A jelentős növekedésnek köszönhetően az ülések száma állítólag 7-re emelkedik, ami lassan már szinte alapkövetelmény lesz ebben a kategóriában. A dízel motorválaszték legkisebb tagja egy 3 literes, 6 hengeres egység lesz 231 lőerővel, míg a gázolajos csúcs a bajorok már számos autójában bizonyított 4,5 literes, 330 lóerős 8 hengerese lesz. A benzines kínálat ugyancsak 3 litertől indul 258 lóerővel, míg a kínálat másik végén egy szerény 5 literes motor áll majd 8 hengerrel és 367 lóerővel.

Az új X5-ös megjelenése ez év októberében várható, de a jelenlegi hírek szerint ugyancsak ősszel érkezik az egy számmal kisebb X3-es következő generációja is.