Vágólapra másolva!
Ha a Beetle nem volna eléggé különc, a Volkswagen művészek bevonásával tovább finomított a kultautó stílusán.
Vágólapra másolva!

Nem mintha a Beetle vagy a Beetle kabrió unalmas járgány volna, de a Volkswagen mérnökei úgy gondolták, az autót még vonzóbbá tudják tenni.

Művészek bevonásával, különleges illusztrációkkal új sorozatot alkottak Beetle Art néven, azokat a leendő vásárlókat célozva meg, akik még egyénibbé szeretnék tenni autójukat.

A Beetle Art négyféle stílusú díszítést kapott. Jamie Cullen alkotása például arra próbál rávilágítani, hogy a kosz is lehet dekoratív, ezért madarakat, oroszlánokat és virágokat rejtett a felverődött sárnak látszó foltokba.

Mibo, a tapétaspecialista, virágon ülő kék madara a szabad szárnyalást fejezi ki, Steve Wilson pedig a szivárvány színeiből a pszichedelikus pink és sárga színeket kölcsönözte virágainak és pillangóinak.

Parra, a holland szürrealista művész által, az ajtókra álmodott Mine - enyém - felirattal fejezi ki a legtöbb érzelemnél is erősebb birtoklási vágyat.

A Volkswagen azért döntött az új sorozat bemutatása mellett, mert egy felmérés szerint a megkérdezettek 47 százalékának tetszenek az egyedi mintákkal díszített autók. A Beetle-tulajdonosok 30 százaléka pedig örömmel tenné még egyedibbé, és alakítaná saját személyiségéhez autóját.

A Volkswagen külön honlapot nyitott a Beetle Art számára, ahol a leendő vásárlók kedvük szerint variálhatják az autók színeit a grafikákkal, és a különböző extrákkal. A díszítés egyébként nem a fényezés része, hanem tartós műanyag matricából készül, amelyet a fényezéshez hasonló módon lehet kezelni, ám a nagynyomású mosóval való tisztítás ellenjavallt.

A Volkswagen három év garanciát biztosít a különleges matricák tartósságára, és ha a tulaj megunta autójának díszét, a fényezés károsodása nélkül eltávolíthatja azt.