Sportos csomagszállító készült a Ford Fiestából

Vágólapra másolva!
A birminghami haszongépjármű-kiállításon a Ford bemutatta a Fiesta SportVant, amelyet 1,6-os, 90 lóerős dízelmotor hajt.
Vágólapra másolva!

Bizonnyal sokan találkoztak már olyan kisfurgonnal, amelynek vezetője éppen mindenkit tolt lefele az útról, csakhogy időben odaérjen úticéljához. Az ilyen mindig sietős tempóban közlekedő csomagszállítók, szervizesek, akárkik ideális autója lehet a Birminghamban bemutatott, kétüléses Fiesta SportVan, amelynek hátulját dobozosan alakították ki: se csomagtartó-, se hátsó oldalablakai nincsenek.

Kis méretéhez mérten van viszont ereje, a motorháztető alá egy 1,6-os, 90 lóerős dízelmotort rejtett a Ford, amelyhez ötsebességes kézi váltót kapcsolt. A kis csomagszállító megjelenése is sportos, csinos első kötényt, hátsó spoilert és küszöböket kapott, 12 küllős felnijei 16"-osak, rajtuk 195/45-ös méretűek a papucsok.

A két utas bőr sportülésekben foglalhat helyet, a sofőr szintén bőrözött kormányt markolászhat. Az ABS természetesen széria, a klíma és a villanyos tükrök viszont előre láthatólag csak az opciós listán kapnak helyet. A Fiesta SportVant év végétől forgalmazza Európában a Ford, ára egyelőre nem ismert.