Vágólapra másolva!
A General Motors a Saturn márka révén képviselteti magát a legtöbb újdonsággal a New York-i Autószalonon, az egyik fő attrakciónak az Aura szedán bemutatását szánta.
Vágólapra másolva!

A General Motors Amerikában Saturn márkanév alatt forgalmazza az Opelt, kevéssé meglepő hát, hogy a most debütáló Aura erősen hasonlít a nálunk Vectraként ismert négyajtós szedánra. A középkategóriás limuzinok szegmensében a tengerentúlon igencsak erős a verseny, ezért a GM-nek fontos az Ypsilon-platformra épült újdonság sikere.


Az Aura külsőre egyértelműen az európai stílusirányzatot képviseli, de pontosan ez is volt vele a cél. Az új dizájnfilozófia szellemében ugyanis a GM egyre több hasonló modellel jelenik majd meg Amerikában, persze egy-két ponton azért módosításokat eszközölve az öreg kontinens kapható változatokhoz képest.

Összességében az Aura is jóval sportosabbra sikerült, mint a Vectra, az elejét és hátulját is átrajzolták picit, a változásokat az új lámpatestek emelik ki. A limuzin két változatban kerül piacra, az alapot 17"-os felnikkel szerelik, míg az izmosabb XR kiadást 18-asokkal.


Akad különbség a motorok tekintetében is, a gyengébb Aura 3,5 literes VVT-motort kapott 224 lóerővel és 298 Nm-es csúcsnyomatékkal, az erőforrás erejét négysebességes automata viszi át az aszfaltra. Az Aura XR-ben 3,6 literes V6-os dolgozik 252 lóerővel és 340 Nm-es nyomatékplafonnal, ez az első GM-motor, amelyhez az új fejlesztésű HydraMatic automata dukál DSC funkcióval, vagyis a kormányon elhelyezett váltófülecskékkel. Ez a rendszer a hírek szerint később az Opelekben is megjelenik majd.