Tápai: Nem szeretem, ha Görbiczhez hasonlítanak

Vágólapra másolva!
Az EHF-kupa-győztes Cornexi csapatában kézilabdázó Tápai Szabina járt a Vendégszobában, akitől megtudhattuk, hogy a kapuson kívül már minden poszton játszott, hogy nem érzi jogosnak, ha Görbicz Anitához hasonlítják, hogy a nagymama pulykamellje a legjobb étel a világon és hogy a férfirajongók nagy bánatára akkor sem vetkőzne le egy magazinnak, ha fizetnének érte.
Vágólapra másolva!

Nagyon szeretek kézilabdázni, már 4 éve játszom. Te hogy kezdted? (Szucsy^kaja_bontaskozben)
- Általános iskolában sporttagozatos osztályba jártam, és ott kezdtük elsajátítani a kézilabda alapjait, majd kiderült, hogy ügyes vagyok, és ezért választottam ezt a pályát.

Hogy figyelt fel rád a Cornexi? (Tomy_91)
- Az utánpótlás-válogatottnál az edzőm a Cornexihez ment ifiedzőnek, hívott, és mivel nagyon jó volt a kapcsolatunk, szívesen mentem.

Miért pont a kézilabdát választottad? Nem egy nőies sport! (LeBron23)
- Ahogy mondod, elég durva sport, de én nagyon szeretem. Eleinte kézilabdáztam és úsztam egyszerre, de valahogy jobban tetszett a csapatsport, és ezért döntöttem a kézilabda mellett.

Hogy érzed magad a Cornexiben? Mióta vagy a klubnál? Nagyon tehetséges vagy, meddig maradsz Magyarországon? (JoelMADDEN-girl)
- Három éve játszom itt, nagyon szeretem a várost és a csapatot. A külföldre való távozáson még nem gondolkodtam.

Meddig szól a szerződésed? (Josheee)
- Még van egy év belőle, de szeretnék maradni utána is.

Csak Magyarországon szeretnél kézilabdázni? (enddav)
- Mindenféleképpen szeretném kipróbálni magam külföldön is, de csak jó pár év múlva.

Külföldön melyik csapatban játszanál szívesen? (andy001)
- Még nem gondolkodtam ezen, de erről még korai is lenne beszélni.

Gratulálok az idei sikeres szezonhoz és az EHF-győzelemhez. Mekkora szerepe volt a szerencsének ebben a győzelemben? Mert ugye, azert a ETO-t nem sokszor vertétek meg. Csak jókor, jó időben? :) (_Gotti_)
- Nem gondolom, hogy ez szerencse kérdése volt. Az egész sorsolásunk elég nehéz volt, kemény csapatokkal játszottunk. Az lehet, hogy az ETO-t 10-ből 9-szer nem verjük meg, de egyszer sikerült, és akkor, amikor kellett.

Gondoltál a szezon előtt arra, hogy EHF-kupát nyertek, pont a Győr ellen? És a bajnokságban elért 4. helyezés mennyire reális az év elején kitűzött célokhoz képest? (Sq1)
- Arra azt hiszem, senki sem számított, hogy EHF-kupát nyer ez a csapat, de nagyon nagy örömünkre sikerült. Szerettünk volna a bajnokságban jobb eredményt elérni, de talán majd jövőre nagyobb esélyünk lesz. A céljainkat, azt hiszem, teljesítettük.

Nem gondolod hogy szerencse volt az, hogy kifogtátok az utóbbi 2-3 év leggyengébb ETO-ját, amely nem sokkal később 10 góllal verte a Dunaferrt, és bajnok lett? (peeze)
- Nem gondolom, hogy azért nyertünk, mert az ETO gyengén játszott, játékosállományban jobbak voltak nálunk, de a védekezésünknek köszönhetően lebénítottuk őket, és ennek köszönhető a nagy arányú győzelem.

Mi volt a Cornexi titka a kupában, s miért nem sikerült ugyanezt az eredményt hozni a bajnokságban? (karl_boro)
- Nemzetközi kupát játszani megtisztelő dolog, és úgy éreztem, hogy a csapat az ilyen meccsekre teljesen máshogy pörgött fel, talán ez lehetett a titok. A bajnokságban viszont néha bakiztunk, amikor nem kellett volna.

Mit gondolsz arról, hogy három magyar csapat is ott volt a legjobb négyben az EHF-kupában? Azon túl, hogy nagy siker, mi a véleménye a szakmának? (cool)
- Ez nagyon nagy elismerés a kézilabdának, és jó úton haladunk afelé, hogy utólérjük a dán bajnokság színvonalát.

Milyen érzés volt Győrben 4000 ember pfújolása közben piros lappal lejönni a pályáról? Mi történt akkor pontosan? (peeze)
- Nem voltam benne biztos, hogy olyan nagy szabálytalanságot csináltam, de a közönségnek nem voltam szimpatikus.

Nem volt nagy szabálytalanság az, hogy a Cornexi számára tét nélküli meccsen, többgólos hátrányban a vonalról felugró játékost nekilököd a palánknak, úgy, hogy 2-3 percig nem tud felkelni (vagy nem akart...)? (peeze)
- Nem szándékosan csináltam, utána elnézést is kértem Mehlmann Ibolyától. De én ezt akkor sem éreztem olyan nagy szabálytalanságnak. Nem kellett volna hozzányúlnom, de vitt a lendület előre.

Sok sikert a junior vb-hez is! Mi a fő célkitűzes? Mennyi esélyt adsz magadnak a későbbiekben a felnőttválogatottba való kerüléshez? (_Gotti_)
- Elég jó csoportsorsolásunk van, onnan szeretnénk továbbjutni, és mivel az águnk is kedvező, ezért lehet, hogy be tudunk csusszanni a 4-be, ami megfelelne a célkitűzésnek. Nagyon szeretnék felnőttválogatott lenni, ennek érdekében mindent meg fogok tenni.

Szerinted milyen ma itthon az utánpótlás a kéziben? Elérhetnek még nagyobb sikereket, mint a Radulovicsék? Ők is fantasztikusak, de tudod, milyen az ember, az ezüstök után rossz volt a szánk íze... (cool)
- Nehéz úton halad a sportág, egyre kevesebb gyerek kezd el kézilabdázni, nagyon fontos lenne, hogy jó utánpótlása legyen a kézilabdának, és akkor lehetséges olyan eredmények elérése, mint Radulovicséké, vagy akár jobb is.

Szerinted Radulovics és a többi tapasztalt játékos válogatottbeli búcsúja mennyiben befolyásolja a kézicsapat jövőjét? (karl_boro)
- Radulovics a válogatott meghatározó játékosa volt, de most a fiatal játékosok előtt adódik lehetőség, és jó csapatjátékkal, lelkesedéssel jó eredményeket lehet elérni.

Mit tartasz életed legjobb eddigi eredményének? Mi az álmod/célod a sportban? (karl_boro)
- Életem eddigi legjobb eredménye az EHF-kupa-győzelem, a céljaim közé sorolható, hogy felnőtt válogatott legyek, valamint hogy a junior válogatottal minél jobb eredményt érjünk el a vébén. A Cornexivel is szeretnék sikereket aratni a kupában, illetve a bajnokságban.

Szerinted jövőre végre sikerül dobogós helyen végeznetek a Cornexivel? Hogyan látod a csapat jövőképét? Lesz megfelelő utánpótlás, ha Kicsi és BB visszavonul? (Leki)
- A Kicsi és a BB tudtommal még nem vonul vissza. Ebben az évben is az volt a célunk, hogy sikerüljön dobogós helyezést elérnünk, és reméljük, jövőre ez így is lesz.

Miben rejlik a magyar kézilabda ereje? Mitől tudunk huzamosabb ideig a világ élmezőnyében maradni? És mi a jövő? (cool)
- Hogy miben rejlik az erőnk, azt nem tudom pontosan, szerintem aki kézilabdázik, az pontosan tudja, milyen célokért küzd, ezért megtesz mindent. Ha sokan elszántak egy csapatban, annak megvan az eredménye, talán a magyaroknak a mentalitása, a fanatizmusa, ami előreviszi őket.

Szerinted a Fradi ismét erős lesz? Ott is nagy a fiatalítás, de mindig összekapják magukat. (cool)
- A Fradinak van egy nagyon jó edzője, ebben az évben is azt mondták, hogy a Cornexi meg fogja előzni őket, mert jobb játékosállománnyal rendelkezik, de mint ez látszik, nem így lett. Jövőre újra megpróbáljuk.

Magyarországon ki a legjobb kézis edző? (cool)
- Több jó edző is van, de Szabó Edina szerintem a legjobb.