Szávay Ágnes: Ha jól megy, sok embert meg tudok verni

Vágólapra másolva!
Hatéves kora óta teniszezik, és sok barátsága megromlott már időhiány miatt. Minden borításon szeret játszani, édesanyjával és húgával él Budapesten, kabalája pedig egy négylevelű lóherét ábrázoló medál, amelyet dédmamájától örökölt. Ezekről és még sok minden másról mesélt a Csevegőszobában Szávay Ágnes, a magyar tenisz ifjú reménysége.
Vágólapra másolva!

- Gratula az Australian Openen elért eredményeidhez! Mióta teniszezel és sportoltál-e valami mást, vagy egyből ezzel kezdted? (gepzsir)
- Köszi szépen, hatéves korom óra teniszezem, tizenkét éves koromig minden sportágat kipróbáltam (kézilabda, pingpong, foci, röplabda). Amikor utána kicsit komolyabbá vált a tenisz az életemben, sajnos ezekről le kellett mondanom.

- Milyenek a pénzdíjazások a junior versenyeken, ha vannak egyáltalán? (borradir71)
- Junior versenyeken semmilyen pénzdíj nincs.

- Az utazások nem kevés pénzbe kerülnek. Szüleid segítenek ebben, vagy vannak szponzoraid, akik fedezik a költségeket? (gepzsir)
- Van egy menedzserem, dr. Simon János, aki mindenben segít. A szüleim ezt nem tudnák támogatni.

- A versenyek mellett mennyi időd jut a magánéletre? Pasik, barátok, barátnők, mennyire tudod tartani velük a kapcsolatot? (cool)
- Kevés időm jut rájuk, sok barátságom romlott már meg emiatt. De azért van pár ember, akikre mindig számíthatok.

- Egy héten hány edzésed van? (isyrider)
- Nagyon sok. Teniszedzésem általában napi kétszer másfél-két óra, plusz egy kondi-edzés.

- Ki a példaképed a férfiak, illetve a nők mezőnyében? Mennyire lett ismert a neved teniszkörökben az ausztráliai eredmények által? (gepzsir)
- A példaképeim Agassi meg Graf voltak, de mostanában Szafint és Federert kedvelem. Női kedvencem jelenleg nincsen. A juniorok körében nagyon ismert lett a nevem, a felnőtteknél még bizonyítanom kell.

- Mi a különbség a magyar és a cseh, horvát, vagy orosz teniszezők között? Ők miért tudnak remek eredményeket elérni, míg itthonról senki sem robban be a köztudatba, mert megáll a tehetséges teniszező szintjén? (cool)
- Azért, mert nincs nagy népszerűsége itthon ennek a sportnak, kevés a lehetőség, kevés szponzor van.