Solberggel versenyezne Laklóth Aladár

Vágólapra másolva!
A televízióból, színházból, Dakar-raliról jól ismert Laklóth Aladár volt az [origo] Társalgójának vendége, akiről többek között kiderült, hogy kiskorában erdész szeretett volna lenni. Laklóth kedvenc autója a Subaru, lesújtó véleménnyel van a magyar fociról, és nagyon szívesen ülne Petter Solberggel egy autóba.
Vágólapra másolva!

- Szeretettel köszöntök mindenkit, örülök, hogy itt lehetek, kérdezzetek nyugodtan az autósportról, a színházról vagy a Barátok köztről!

- Okoztál már nagy balesetet? (coll)
- Lekopogom: nem.

- Hogyan kerültél a rali közelébe? (coll)
- Tóth "Gili" Ferenc barátom egyszer beültetett maga mellé előfutóként, és innentől egyenes út vezetett a versenyzéshez. Amikor Szalay Balázs megtudta, hogy hozzá hasonlóan én is bolond és "fertőzött" vagyok, meghívott maga mellé, elindultunk Világkupákon, Dakaron, nyertünk Egyiptom-ralit, emellett pedig Takácsy Palival versenyzünk a normál rali szakágban.

- A Dakar mekkora kihívás volt? Mi volt a legnehezebb? (coll)
- Minden Dakar nagyon nagy kihívás. Az időjárási szélsőségek, a pihenésre fordítható nagyon kevés idő, az állandó stressz, az, hogy menni kell, versenyben kell lenni, mind nagyon nehezen elviselhető dolog. Ha technikai probléma van, akkor az napi 1,5-2,5 óra alvást jelent, s ez elég hamar felemészti az energiákat. Érdekes módon nem az a legnehezebb, amikor az ember megy a homokban, és mondjuk ki kell ásni az autót, mert verseny közben veszed észre, hogy meleg, szárazság van, hogy szomjas, éhes vagy, tehát a normál életfunkciókról nem is veszel tudomást. A legnehezebb, amikor lepihennél, és körülötted bőgnek a motorok, mert szegény szervizesek akkor próbálják rendbe hozni az autókat, s gyakorlatilag 98-100 decibellel üvöltenek körülötted a gépek. Ezt nehéz elviselni.

- Idén mi lesz a Dakaron? Kivel mész? (namostmar45)
- Több felkérésem is van, folynak a tárgyalások, konkrét dolgot most még nem tudok mondani, valószínűleg a nyár végére tisztul ki a kép.

- Mit tudsz: Janika visszatér vagy nem? (Fantom88)
- Janika mindenkinek nagyon hiányzik, nemcsak a nézőknek, hanem a versenyzőtársaknak is. Hiszem, össze tud gyűjteni annyi pénzt, hogy a tehetségéhez és rangjához méltón tudjon versenyezni.

- 307-essel? :) (Fantom88)
- A 307-es még annyira friss autó, hogy nem valószínű, hogy a Peugeot kiadja idén a kezéből, de a későbbiekben nem elképzelhetetlen.

- Melyik az a verseny, amin a legszívesebben mennél? (coll)
- Gyakorlatilag mind a 17 világbajnoki futamon szívesen elindulnék, rajongok a rali-vb-ért. Imádom nézni, ahogy ezek a nagyon tehetséges pilóták ezekkel a fantasztikus autókkal ilyen zseniális dolgokat művelnek.

- Mit szólsz Benik Balázshoz? Mennyi esélye lenne egy nemzetközi futamon? (zsolt55)
- Balázs nagyon tehetséges pilóta, össze kell szoknia új navigátorával, Doromby Zolival, el kell indulnia jópár vb-futamon, hogy tapasztalatot gyűjtsön (mert a magyar versenyek kilométerben csupán töredékei egy vb-futamnak), és ha ez megvan, akkor szerintem a közvetlen élmezőny mögé tud felzárkózni.