Máté-Bárdos: Őszintébbek vagyunk, mint kellene

Vágólapra másolva!
A korlátozott nudizmus, a szivar élvezete és életük más örömei mellett, szakmai szempontjaikról, barátaikról és a Tényekről is mesélt a Társalgóban Máté Krisztina és Bárdos András. A házaspárt faggatók emellett megtudhatták, hogyan ismerkedett meg a két műsorvezető, és a Marsi Anikóval kapcsolatos találgatások is tisztázódtak.
Vágólapra másolva!

Krisztina, mi az oka, hogy Ön vasárnap vette fel a legmerészebb, legmélyebben kivágott kosztümét? Meglepett. De csak így tovább (Diwi)

Máté Krisztina: Hova tovább? Köldökig?! Ez csak vicc volt. Sokan mondták, hogy nem vagyok elég nőies a tévében, ennek persze oka van, szerintem egy hírműsorvezető ne nőies legyen, hanem tényszerű, ne az tűnjön fel a tévét nézve, hogy egy nő mondja a híreket, hanem, hogy mit mond. A kritikusoknak persze lehet, igazuk van, a nőiesebb ruhát mindig többen dicsérik, ezért talán a jövőben hallgatok rájuk.

Csak gratulálni szeretnék a stúdióhoz. Nagyon jó lett. Mennyi munka volt vele? Virtuális stúdión nem gondolkoztok? (Diwi)

Máté/Bárdos: Köszönjük, rengeteg munka volt vele, a virtuális stúdió opció, egy választható út, nem olcsó, akkor érdemes választani, ha ki is tudjuk használni. Lehet, hogy még egyszer szóba kerül.

András! Te találtad ki az időjárás-jelentést ? Mert nagyon szuper! De mi lesz, ha Németh Lajos lesz miniszoknyában? (Diwi)

Bárdos András: Őszintén sajnálom, hogy nem én találtam ki, de Lajos nem csak tiszteletre méltó és komoly szakember, de showman is, szerintem megoldja. Nagyon sokaknak feltűnt, hogy milyen az új időjárás-jelentés, emlékezz a tv3-ban az időjósra, Szilárdra, amikor az egész ország róla beszélt. Végül is egy tévének ez a célja.

A nézettségi adatok mit igazolnak? Jó lett a váltás? Mert a döntő szót az mondja ki. (Diwi)

Máté/Bárdos: Ez így van, a döntő szót ez mondja ki, az első adást közel kétmillióan látták, köszönjük mindenkinek! Úgyhogy a nézettséggel eddig nincs baj, reméljük, a műsor ennél még sokkal jobb lesz. Talán látható, új formákat, új ritmust próbálunk, kell egy kis idő, hogy minden a helyére kerüljön.

Minden héten Önök lesznek, vagy lesz váltótársuk? Napi hány óra munka ez a poszt? (Diwi)

Máté/Bárdos: Hét közben igen, hétvégén Nika György és Várkonyi Andrea. Egyelőre reggel héttől este 10-ig dolgozunk, volt, hogy éjfélig, ezt persze nem lehet a végtelenségig csinálni, de bármilyen tökéletesen működik is egy szerkesztőség, napi 8-10 óra munka elkerülhetetlen.

Miért nem hosszabb a Híradó? Németországban egyórás. Ezt a kettőst szívesen nézném tovább is. (afranklin)

Máté/Bárdos: Nagyon kedves, a magyar tévézés jelen állapotában nem enged meg ilyen terjedelmet, Franciaország legnézettebb híradója a TF1, főműsoridőben este 8-kor kezdődik, háromnegyed órás, és a legnépszerűbb tévéműsorok egyike. Olykor 4-5 percet is beszélgetnek benne egy vendéggel, ez nálunk elképzelhetetlen. Nem bánnánk, ha lassulna a ritmus, hiszen több lehetőséget ad egy műsorvezetőnek, de a helyzetet el kell fogadni. A tévék azt adják, amit a nézők látni akarnak.

Előfordult-e már, hogy a műsor alatt kiestek a hivatásos szerepből? (Joey81)

Máté/Bárdos: Nem volt még, de nincs hivatásos szerep sem, legalábbis nem érezzük, hogy szerepet játszanánk, nem játsszuk azt, hogy nem ismerjük egymást, és nem játszunk rá a viszonyra sem. Általában a tévében a legfontosabb, hogy természetesek tudjunk maradni, ha meglepetés ér minket, meglepődünk, ha valami vicces, nevetünk, ha megráz, nem titkoljuk. Aki szerepet játszik, lelepleződik.