Amber Smith: Nem érezzük, hogy trendik lennénk

Vágólapra másolva!
A leginkább angolszász mintájú gitárzenét játszó Amber Smith az utóbbi években egyre népszerűbb külföldön és idehaza is, a zenekar legújabb lemeze idén tavasszal jelent meg. Az együttest a gitáros-énekes Poniklo Imre és a basszusgitáros Ács Oszkár képviselte a Vendégszobában, ahol terveikről, eddigi sikereikről beszélgettek az olvasókkal, de kifejtették véleményüket az emo-jelenségről is.
Vágólapra másolva!

Maguk milyen műfajban zenélnek? [MR N]
- Azt mondják, indie, angolszász gitározós. De sok mindent mondtak már ránk, amihez semmi közünk sincs, de ez így megy.

Mikor kezdtétek a pályátokat? [norybaby15]
- Mindegyikünk máskor. Oszi, például akkor, amikor lehet, te nem is éltél még, az egypártrendszerben. De az Amber Smith-ben 2000-től, a mostani "igazi" felállásban 2004-től.

Még nem hallottam rólatok. Hol és mikor zenéltek? [Teniszke]
- Csekkolhatsz minket MySpace-en vagy a hivatalos oldaunkon is: www.ambersmith.hu. Legközelebb szombaton, Exit Street feszten a Gödörben, 22.30-kor.

Jó volt a szolnoki Amber Smith party! [norvégviking]
- Oszi: Szerintünk is! Utóbbi idők egyik legjobb hangulatú koncertje volt szerintem. És persze köszönjük.

Szombathelyre nem jöttök? [Badboy@17]
- Márciusban voltunk, az indie (khm-khm) turnén. Emiatt nem mentünk sajnos a Nyugat Fesztiválra, de szeretnénk megint. Oladi király!

Mik a tervek a nyárra? Fesztiválok? [rosseb]
- Sok fesztiválon játszunk (lásd a MySpace-es oldalunkat) nyáron, igen, és elkezdtünk új dalokat is írni. Meg egy titkos projekt is van, ami titkos.

A ti zenekarotok milyen nemű zenekar, és hányan vagytok? [KiraMira]
- Milyen nemű? Mi mind fiúk/férfiak vagyunk, és négyen. Színpadon néha öten.

Hány évesek vagytok? [KiraMira]
- 20 és 50 között.

Külföldről milyen a visszajelzés a zenekar felé? [norvégviking]
- Ami visszajelzés van, az pozitív. Nyilván, aki le sem bagóz, az meg sem keres minket. A balti MTV-s műsorvezető lány pl. kifejezetten megsértődött, hogy mégsem forgattunk vele klipet márciusban, mint ahogy terveztük (de hát esett az eső!). És most írtak Spanyolországból, hívnak szeptemberre, valószínűleg megyünk turnézni megint. Úgyhogy nem panaszkodunk.

Mennyire összeegyeztethető ez a fajta életvitel mondjuk a családdal? Nem vágytok egy kis nyugalomra, békére? Folyton koncertek, pörgés, rock and roll. [gIggy Pop]
- Imre: Néhányunk nyaralni is fog augusztusban. Lehetne kicsit még inkább rock'n'roll. Több pörgés. Oszi legnagyobb fájdalma, hogy az Exit után június 20-ig nem lesz koncert. Csaknem 3 hét. Ami azt illeti, engem is letör. Bár (ez itt a reklám helye), aki valami speciálisra vágyik, jöjjön 29-én a Szilvupléba akusztik estére. Amber dalok csellóval. Érdemes.

Mire a legbüszkébb idáig a zenekar? [karzene]
- Imre: több dologra is. a) Együtt dolgozni Robin Guthrie-val és együtt koncertezni vele. Ha ott és akkor befejezzük már megérte. b) Együtt dolgozni Chris Brownnal, aki sok kedvenc lemezünkön dolgozott. Találkozni vele Londonban. c) A tavaly júliusi svédországi fesztivál-fellépésünk. d) Hogy hosszú heteket kibírtunk egymással, átutazva Európát a Balkántól az Ibériai-félszigetig, Németország, Franciaország, anélkül, hogy összevertük volna egymást. Ja, Oszi egyetért, főleg a svéd ponttal.