A világ első békés zenei háborúja - Red Bull Music Clash

Vágólapra másolva!
A világ első békés zenei háborújának nevezte az esemény műsorvezetője, Szili a Red Bull Music Clash bulisorozatot a Vendégszobában. A két zenekar párbajáról szóló rendezvény házigazdája elmondta, hogy a lényeg azért a mindenki számára emlékezetes zenei élmény, bár azért az se mellékes, hogy melyik zenekar kapja a nagyobb tapsot.
Vágólapra másolva!

Mi ez a Red Bull Music Clash? [garri]
- A világ első békés zenei háborúja. Két zenekar van egymással szemben két színpadon, és egymás dalait is játszák, ugyanazt a dalt saját stílusukban dolgozzák fel. Igazi zenei jam session.

Mi alapján válogatjátok össze a párbajozó együtteseket? [trikko81]
- Minél távolabb legyen egymástól a két műfaj. Pl. Mystery Gang és Balkán Fanatik.

Mit szólnátok egy Uhrin Benedek vs. Komár Laci menethez? [lovasbuci91]
- Azt gondolom, hogy ezen nagyon el kell gondolkodnunk, de az ötlet kiváló, csak arra lennék kíváncsi, Benedek bácsi hogyan énekli el Komár Laci dalait playbackről.

Miért nem viszitek ki ezt a Music Clash programot a Szigetre? Nagy sikere lenne! [lovasbuci91]
- Igen, gondolkodtunk erről, de a döntés nem a mi kezünkben van.

Miért vágsz olyan furcsa arcokat péntek esténként? [Ash86]
- Mert nagyon koncentrálok. :)

Ki nyerte végül a zenekarok csatáját pénteken? [ovodista]
- A Mystery Gang. Hatalmas öröm volt számukra, viszont nekünk nem az volt a célunk ezzel, hogy eldöntsük melyik volt a jobb zenekar, hanem hogy mindenki számára meghatározó zenei élmény lehessen. Azt gondolom, hogy így is volt, nem volt sértődés a Balkán részéről.

Mikor lesz a következő Music Clash? [egérfog]
- Június 14-én a Trafóban (Budapest) Supernem és Barabás Lőrinc összecsapása lesz megtekinthető, és már előre izgulok, hogy mit hoznak ki magukból a zenekarok.

Milyen zenekarokat fogtok még meghívni? [egérfog]
- Annyit elárulhatok, hogy semmiképpen nem a hazai popszakma éllovasai lesznek, hanem egy kicsit a rétegműfajok felé kalandozunk el. Hogy őszinte legyek, ennek nagyon örülök, hogy egy ilyen világcég szívügyének érzi a hazai rétegzenei kultúra ápolását.

Mire vagy a legbüszkébb az életedben? [Ash86]
- Erre például nagyon, de mind a mai napig büszke vagyok arra, hogy saját magam által teremtettem meg azt is, hogy a hazai kereskedelmi csatornákon látható showműsorok előtt én vagyok az, aki a hangulatot magalapozza. Ezt már hét éve űzöm. És arra is, hogy újra rendszeresen zenélhetek.

Neked mennyire jelent kihívást egy ilyen rendezvény műsorvezetői szempontból? Hogy érzed magad benne? [csibikeee71]
- Erre nagyon készülni kell, annak ellenére is, hogy már nyolc éve vezetek műsört rendezvényeken. Nagy segítség az, hogy jómagam is zenélek, és így könnyebb volt belelátni a zenekarok gondolataiba és könnyebb volt őket irányítani. Fantasztikus ötletnek tartom ezt az egészet, jó látni, hogy egy zenekar hogyan tud elrugaszkodni a saját stílusától, milyen zenészek is ők valójában, egy ilyen helyen derül ki igazán.

Szokott lámpalázad lenni a műsorvezetések előtt, vagy neked ez már csípőből megy? [foximaxi12341]
- Megmondom őszintén: olyan rendezvények előtt, amiket még sosem csináltam, és teljesen mélyvíz számomra is, akkor igen. Pl. Red Bull Music Clash. De azt gondolom, hogy az elmúlt időben elég nagy rutinra tettem szert.

Volt már valami nagyobb "bakid" műsorvezetések alatt? [csibikeee71]
- Igyekszem azonnal korrigálni, ha van is. Egy rendezvényhez nagyon mobilisnak kell lenni, és mindig azonnal kell reagálni az éppen kialakult helyzetekre. Azt gondolom, hogy az idő rutinossá tett ebben.