Mátyás Attila: Nincs miért szégyenkeznem

Vágólapra másolva!
Egyre több magyar előadó kínálja ingyen letöltésre új lemezét, közéjük tartozik a Sex Action, az F. O. System és az Agnus Dei formációkból ismert Mátyás Attila is, aki mostanában inkább szólókarrierjén ügyködik. A Vendégszobában az énekes elmondta, hogy ő is szokott letölteni és hogy vállalná a szembesítést húsz évvel ezelőtti önmagával.
Vágólapra másolva!

Adna magáról egy kicsit több információt? Ki is ön? Mit csinál? [Diikk a Szajjha]
- Zenész vagyok, a Sex Action, az F.O. System és az Agnus Dei zenekaroknak voltam és vagyok az énekes-gitárosa, ill. jelen pillanatban a szólókarrieremet egyengetem.

Mit mondanál, milyen stílusú zenét játszol most? [TakaróSanyi]
- Dark és indie rock keveréke. Kicsit az underground és a rockzene közötti vonalat képviselem.

Láttam, ingyenesen letölthető az új albumod. Ebben látod a jövőt, ill. mi a véleményed az mp3-letöltésről? [Flagellant]
- Egyre inkább ebben látom a jövőt, fontosnak tartom, hogy legálisan juthatnak hozzá így a hallgatók a zenékhez. Ezért is tettük ingyenesen letölthetővé, hogy ne legyen illegális érzete senkinek, aki ezt le szeretné tölteni. Én is szoktam letölteni, mert manapság már a legtöbb információt az internet által tudja megszerezni az ember, így lehet naprakész. Egyébként mi most nem csak mp3-ban, hanem CD-minőségben is feltettük az új lemezemet.

Lehet azt tudni, hogy eddig mennyien töltötték le az albumot? (Aki még nem tette, tegye meg, és tessék elmenni M. A. B.-koncertre.) [lalaith]
- Nagy örömünkre egy hét alatt már több mint kétezren töltötték le a teljes albumot. Nekünk ez bebizonyította, hogy érdemes volt ezen a módon eljuttatni a közönséghez, rajongókhoz.

Mennyiben különbözik a Mélyen című album az eddigiektől? [Tunk]
- Az előző album (A Föld és az ég) egy sokkal meditatívabb, nyugisabb album volt, ez a mostani, a Mélyen pedig egy erőteljesebb, lendületesebb lemez lett, és magán viseli azért a "múltam" nyomait is.

Vasvári Viki miért lépett ki? [Tunk]
- Amikor az előző lemez anyagával játszottunk élőben, ő volt Reginával a vokalistánk, akiket nagyon szerettünk, de Regina hármas ikreket szült időközben, Viki pedig felkérést kapott a Nova Kultúr zenekarhoz, ami lekötötte szinte minden idejét. Ez után határoztunk úgy, hogy akkor már vokalisták nélkül folytatjuk tovább. De tényleg nagyon szerettük mindkettőjüket.

A M. A. B.-koncerten ismét lesz beugró? [Tunk]
- Legközelebb most a Mission előtt játszunk az A38 hajón, ott biztos lesz beugró (ha jegyre gondolsz), ill. még egy vendéggitáros, aki beugrik, akárcsak a lemezbemutatón.

A február 9-ei koncerten számíthatunk valami extra dologra? Tehát egy új tagra vagy bármi? És jól tudom, hogy Nyíregyházán lesz? [Tunk]
- Február 9-én Nyíregyházán Sex Action lesz, ha arra gondolsz, és természetesen új tag nem lesz, mert a Sex Action ez a négy ember együtt, és szerintem biztos jó hangulatú koncert lesz, mert már régen játszottunk azon a tájon. De lehet, hogy a szokásos extra bónusz lányok szereplése elmarad.

Mikor jelenik meg a Sex Action klipeket tartalmazó DVD-tek? [A Fenevad 666]
- Ez most egy kicsit csúszni fog, sajnos nem találtunk még hozzá kiadót, a tervek szerint év végén jött volna ki, de sajnos erre még nincsen biztos válasz.

Mondanál egy jó sztorit a híres Sex Action-Sing Sing turnéról? [Flagellant]
- Az egész turné maga egy óriási sztori volt, igazából nem sokra emlékszünk, mert az idő legnagyobb részét vagy a színpadon, vagy fél-delíriumban mindenféle szórakozóhelyen és lányszállásokon töltöttük. Illetve amit szívesen mesélünk, az nem publikus, legalábbis nem ilyen nyilvánosság előtt.