Geszti Péter: "Sosem mondtuk, hogy rapzenét játszunk"

Vágólapra másolva!
A Rapülők frontembereként társalgó Geszti Péter különösebben nem izgul a koncert miatt, és nem is keres annyit rajta, mint amennyit hazavihetne ugyanennyi munkával a reklámiparban. Szóba kerül egy titokzatos, új zenei karrier is, míg kritikusait visszakézből csókoltatja, Gregor Bernadettel pedig szép volt, jó volt, de köszöni, ennyi.  
Vágólapra másolva!

Várod a hétvégi koncertet? Már csak egy-két nap. Nem izgulsz? [ikuccica69]
- Olyan sokat dolgoztunk, hogy úgy érzem, mindent megtettünk azért, hogy nyugodtan és lelkileg is belazulva lépjünk színpadra. Így jobban esik majd ott a rögtönzés is. Van bennünk izgalom, de ez nem azt jelenti, hogy a stressztől a mirigyeink bűzfokozatra kapcsolnának. Maradjunk annyiban, hogy örömteli várakozás jellemez minket, és csak amiatt kell izgulnunk, hogy a technika szinkronban működjön velünk.

Előreláthatólag mennyit hoz a konyhára a koncert? [dean26]
- Előreláthatóan jóval kevesebbet, mint amennyiért érdemes tíz hónapot dolgozni. A szponzorációs összeg többszeresét költjük el a produkcióra, mert nekünk így éri meg. Egyébként reklámkészítéssel több pénzt lehetne keresni ugyanennyi idő alatt. A létől a tudat itt fejre áll.

Toldi Katika hogy szerepel? Jól táncol szerinted? [shiftyboy]
- Persze, hogy jól táncol, ha bekerült a Seres Attila által kiválogatottak közé. Az biztos, hogy jobban táncol, mint én.

A dívák mi alapján lettek kiválasztva? [balzsam1]
- Részben a szavazás által, részben pedig az által, hogy kivel tudtunk időpontokat egyeztetni. Természetesen mind Kata, mind Szonja, mind pedig Gabi tökéletesen megfelelnek a number one kategóriának, tehát mi boldogok vagyunk, hogy velünk lesznek a színpadon. Az első öt között még ketten szerepeltek a szavazás alapján, végül ez a triumvirátus alakult ki.

Szerinted az a rap, amit te játszottál a Rapülőkkel, vagy az egy stílus, ami közel áll a hiphopos vonalhoz? [sercegek]
- Utóbbi. Mi sosem mondtuk, hogy rapzenét játszunk, csak fura módon megelőztük az ortodox rap bejövetelét, miközben magunk sem tudtunk erről. A Rapülők könnyed hiphop tánczene rapesítve, és ezért tudott idehaza széles körben sikert aratni.

Nem gondolod, hogy most, hogy újra visszatért a Rapülők, még több kritikával kell szembenézned? [>AnthonyRother<]
- Bármit teszek, kritika illeti, de ettől még nem fogok kettős fedezékbe vonulni. Megszoktam már, hogy sokakat irritálnak a sikereim, és nagy élvezettel figyelem, milyen energiákat fordítanak rám és egyben veszítenek el maguktól az irigyeim. Csókoltatom őket - visszakézből balról. :)

A fogadalmadat tényleg komolyan gondoltad a tegnapi Szulák-show-ban? [&TomCat&]
- Minden látszólagos komolytalansága ellenére igen, a jövőben más zenei produkciókkal szeretnék foglalkozni, és így vannak ezzel zenésztársaim is. Ígéret szép szó... Különben tényleg nevemre kell venni Pongót.

Mindezek után tervezel-e valamiféle új zenei projektet a közeljövőben? [dévényidiszkó]
- Már kitaláltam egy éve, hogy mit fogok csinálni zenei téren. Több elképzelésem is van. Mindegyik nagyon izgat, és szívesen elkezdeném. Majd lehunyom a szemem, és megpróbálom megérezni, hogy melyik akar engem leginkább.

Véleményed szerint hogy sikerült a Pál utcai fiúk? [DMarci18]
- Annyira jól sikerült, hogy tényleg újra beleszerettem, és nem rajtam fog múlni, hogy készüljön belőle egy új mozifilm is. Szerintem sikerült egy pörgős, tartalmas és modern formában elmondani mindazt, amit fontosnak tartottunk a műről. Éljen a grund!

Jégkorszak 2? [h@macsek]
- Azt mondják, közeledik. Én már vettem tűzifát. Ami pedig a szinkronizálást illeti, gyakorlom a kaffogást és a pöfögést, ahogy az egy érdemdús lajhárhoz illik. Egyébként nagyon megszerettem ezt a figurát és a filmet is, jólesik 40 felett is infantilisnak lenni. És így legalább megfelelek kritikusaim véleményének, vagyis tényleg önszántamból lehetek 90 percig tök hülye.

Igaz, hogy ez a mondat tőled származik: "Egy kicsit beképzelt voltam, de most már tökéletes vagyok"? [bien dios]
- Nem igaz, ez egy idézetgyűjteményből származik, melyet magam is olvastam. Szerzője számomra is ismeretlen, de meglehetősen magabiztosnak tűnik.

Miért hagytad ott Gregor Bernadettet? [Tuti csajszika!]
- Volt szerelmekről nem illik megemlékezni, és különösen rosszul állna mind a párás tekintetű nosztalgiázás, mind a keményszívű macsizmo. Hadd idézzek az egyik Rapülök-dalból, amelyet mostanára újból meg kellett tanulnom: "Szép volt, jó volt, köszönöm, ennyi."

Hogy tudod megvédeni a kapcsolatod a bulvársajtóval szemben? [@dejo@]
- Sehogy, illetve megpróbálok olyan arányban megnyilvánulni ez ügyben, ami a társamat nem szedi szét. Ez nem mindig könnyű, és nem mindig sikerül. Tudomásul kellett vennem, hogy a média nem csak akkor ír rólunk, amikor én akarom valamilyen produkcióm kapcsán. Mindenki teszi a maga dolgát, ők kérdeznek, én nem válaszolok, és akkor ők azt írnak, amit akarnak. Akkor már jobb, ha néha engedményt tesz az ember, akkor hamarabb lepattannak róla. Ahogy Virág elvtárs mondta: csapásokat kapunk, csapásokat adunk.