Demcsák Zsuzsa: Kerüljük a bulvárt!

Vágólapra másolva!
Az ATV is úgy döntött, hogy követi a Duna tévé, az MTV, az RTL Klub és a TV2 példáját, és elindítja reggeli csevegős műsorát, melybe viszont nem akarnak meghívni bulvárszereplőket. A Reggeli Jam-ben kapott komoly szerepet a korábban a TV2-ről ismert Demcsák Zsuzsa. A chaten a kérdezőknek elmondta, hogy nem bánja, hogy nem lett szóvivő, de így is igen sok a dolga: ha nem a tévében dolgozik, akkor gyerekeivel van. Blogot nem ír soha többet, és ha szabadideje van, kirándul a családdal vagy kultsorozatokat néz a tévében.
Vágólapra másolva!

Érdekel egyáltalán a politika, vagy csak úgy jött? [regeman]
- Érdekel a politika világa. Sokáig dolgoztam a Tények-ben riporterként, valamint a Jó Reggelt, Magyarország-ban műsorvezetőként. Ezekben a műsorokban mind foglalkoztunk politikával. Soha nem ambicionált, hogy ilyen területen dolgozzam, a felkérés nem is politikusként jött.

Sajnálod, most utólag, hogy nem lettél szóvivő? [disjsj444]
- Nem!

Mennyire rendítenek meg a rossz hírek? [RockBoi]
- Nagyon. Napokig tudok rágódni a legapróbb dolgon is.

Hogy tetszik a műsorvezetés? [kenveloboy21]
- Két hete indult az ATV reggeli műsora, a Reggeli jam. Élő, aktuális, közéleti. Ezt mind nagyon szeretem. Szerda esténként pedig A nő háromszor című talk-showt vezetem. Az egy másik műfaj, de az is nagyon kedves számomra, rendkívül pozitív visszajelzéseket kapunk a vendégektől, akik számunkra is meglepő módon nagyon őszinték és megnyílnak az érzelmeiket, a vágyaikat, az életüket illetően.

Miben más a Reggeli jam, mint a többi reggeli műsor? [dzsugas]
- A Napkelte és a Mokka közé pozicionáltuk be. A Mokká-tól abban különbözik, hogy bulvárral nem foglalkozunk, míg a Napkelté-nél szórakoztatóbbak próbálunk lenni. Vannak benne közéleti, politika, fogyasztóvédelmi, környezetvédelmi témák, de sok kultúra és zene is, olyan vendégekkel, akik a bulvár számára érdektelenebbek.

A Jam-nek ki szab fazont? [MaciBácsi]
- A Reggeli jam-nek ketten vagyunk a műsorvezetői Sárosdy Eszterrel. Van egy alapkoncepciója a műsornak, de mivel más az egyéniségünk, mások a preferált témáink is. Az Eszter, mivel egykor színésznőnek készült, imádja a színházat, én pedig többet foglalkozom például a gazdasági kérdésekkel. Rovatokból áll a műsor, a Nap vendége általában egy politikus, a Hidegzuhany rovatban a nap legaktuálisabb kérdéseit feszegetjük, a Panaszkönyvben fogyasztóvédelemmel foglalkozunk, de van Gyereksarok is, ami értelemszerűen a gyerektémákat veszi górcső alá.

Szereted a Mokká-t, a Reggeli-t? Miért? [dzsugas]
- Én ezernyi szállal kötődöm a TV2-höz, hiszen öt évig dolgoztam ott. Úgy érzem, hogy a legjobb iskola nekem az ottani reggeli műsor vezetése volt. Ezért reggelente, amíg nem volt Reggeli jam az ATV-n, addig csak azt néztem. A Reggeli-ről nem tudok nyilatkozni, nem néztem soha. Érdemes most viszont megnézni a mi reggeli műsorunkat, jó tematika, pörgős beszélgetések, és ráadásul informatív.

Miért jöttél el a TV2-től? Milyen volt ott? [trabantlimuzin]
- A TV2-nél, amikor átalakították a reggeli műsor tematikáját, akkor felajánlották, hogy vezessem tovább a már Lazac névre hallgató szórakoztató műsort. Én úgy éreztem, hogy a komoly műfaj felé szeretnék tovább lépni, ezért nem éltem a lehetőséggel. Dolgoztam még tovább riporterként, és Csisztu Zsuzsival felváltva sporthíreket mondtunk a Tények után. Nem értek a sporthoz, és nagyon rosszul éreztem magam ebben a szerepkörben, ezért amikor az MTV megkeresett egy napi félórás, tudományos magazinműsor ötletével, átigazoltam hozzájuk. Nagyon sok barátom van a mai napig, akivel ott ismerkedtem meg.

Svábyt kedvelted? [szilfa33]
- A főnököm volt.

Fotó: Hajdú D. András

Kik a kedvenc tévéseid itthon? [trabantlimuzin]
- Azok, akik nem próbálnak meg másnak látszani, mint akik. Szerintem ilyen Liptai Claudia, Bárdos András, Tilla, Kálmán Olga. Ja, és a ki ne felejtsem: Krizsó Szilvia!

Mit gondolsz a TV2-nél látható változásokról? Új igazgatók, ilyesmi. [szilfa33]
- Valószínűleg tapasztalt szakemberek, személyesen nem ismerem őket. A műsorpolitika már egy más kérdés...