Szanitter Dávid: Izgalmas lehetőség ez

Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban fiatal színésze négy éve végzett, több színházban, számos darabban játszott már, de a nagyközönség természetesen a televízióból, a TV2-n futó Jóban Rosszban-ból ismerheti. A kórházas szappanoperában való részvételre kifejezetten felkérték, ő pedig nem sokat hezitált, bátran belevágott - és, mint mondja, nem is bánta meg. A rivális sorozattal nem szokta összehasonlítani a TV2 Kliniká-ját, de mégis úgy véli, náluk jobb színészek játszanak.
Vágólapra másolva!

- Te mióta csinálod ezt, és meddig akarod? Szereted? Jól keresel a sorozattal? [Joe..]

- Novemberben kerültem a sorozatba, mint Füredi, azaz Gesztesi Károly "fia". Nem panaszkodom a fizetésre, de még mindig a régi, csodálatos, szeretnivaló autócskámmal járok.

- Te vagy a kedvenc szereplőm! Hogy viseled el a rajongást meg a népszerűséget? [Tyler Dirten]

- Kicsit féltem tőle, de csupa kedves és mosolygós emberrel találkozom, rossz tapasztalatom még nem volt, remélem, nem is lesz.

- Te szereted a sorozatokat, úgy egyébként? [FUXI]

- Bevallom őszintén, ezelőtt nem néztem sorozatokat, de elég rendszertelen életem meg sem engedte volna. Elég sokat dolgoztam és dolgozom színházban, ezért időm nem nagyon enged tévét nézni.

- A stábban mindenkivel jól kijössz? [Joe..]

- És te az osztályból mindenkivel jóban voltál? Emberek vagyunk, nem kell mindenkivel jóban lenni...

- Kivel vagy rosszban, kit nem kedvelsz annyira? [kyrah91]

- Ha egy tanári értekezleten ülnél, és megkérdeznék tőled, hogy melyik tanárt nem szereted annyira, válaszolnál?

- Mikor lesz valami értelmes sorozat is a tévében? [Bálint505]

- A sorozatokra, ahogy látom, szükség van. Elég nehéz naponta - írói szempontból - fenntartani a figyelmet.

- Kinek szurkoltál a vébén? [csabii87]

- Sajnos a brazilok korán kiestek, ott volt egy-két jó arc.

- Gesztesi Károlyt nagyon csípjük, életben is bevállalnád, mint édesapát? [MissVinke]

- Én nagyon szeretem őt, mint embert, mint színészt! Úgy érzem, nagyon közvetlen hangot tudok vele megütni, és ez mindig jót tesz a kamera előtt. Tehát a válaszom, igen.

- Ugye nem akarod abbahagyni a sorozatot? [pontazaz]

- Nagyon izgalmas dolognak tartom az életemben ezt a lehetőséget, amíg a színházzal össze tudjuk egyeztetni - én és a stáb -, addig nagyon szívesen csinálom. Vannak szerepek és vannak szálak a sorozatban: ha az írók, a gyártók, a nézők meg tudnak szeretni egy figurát, akkor azt továbbviszik.

- Mennyire hasonlítasz szereplői énedhez? [A-F]

- Úgy gondolom, akik a szereplőket válogatják, egy picit mindig belelátják az alakítandó figurát a színész valós énjébe, és ez nem is baj. Egy ilyen sorozatban, a jelenetek előtt nemigen van idő elemezgetni, 25 perc van egy jelenet felvételére, ezt rutinnal és a személyiséggel lehet könnyebben megoldani. Ezért nem baj talán, ha a szerep egy kicsit hasonlít az azt megformáló színészhez. Egy színházban a szituációk és jelenetek kidolgozására 6-8 hetet próbálunk - itt ennyi idő természetszerűleg nincs.

- Neked van valaki, aki a példaképed lenne a szereplők közül? Vagy máshonnan? [Joe..]

- Takács Katit nagyon szeretem, mint színésznőt - ő az, aki a sorozatban az édesanyámat játssza. Sokat tanulok a forgatásról Gesztesi Károlytól és Vándor Évától is. De úgy gondolom, általában véve is elég jó kollégákkal dolgozhatom együtt. Szakácsi Sándor, Dörner György például, nos, őket nagyon szeretem.

- Körülbelül hány részes lesz a sorozat? [Tökösmanó]

- Én és az alkotók is természetesen abban bízunk, hogy minél több, előre nem lehet megmondani. Nem tervezik abbahagyni.