Acél Réka: Nem vagyok én akkora sztár!

Vágólapra másolva!
Két műsora fut, két tévén. Az m1-en a Főtérrel az országot járja, a TV Dekóban pedig a Patina című műsora megy, ebben főképp ócskapiacokon bukkan fel. A chatelőknek elmondta, hogy szerinte egyre több jó műsor készül az MTV számára, emlékezett a Kölyökidőre, de mesélt hobbijáról, szerelméről és családalapítási terveiről is.
Vágólapra másolva!

Miért vállaltad el pár évvel ezelőtt a könnyű drogok legalizálását követelő tüntetés műsorvezetését? (Petey)

- Mert egyetértek az elveikkel. Például szerintem az alkohol és dohányzás sokkal károsabb az egészségre, ráadásul sokkal többen halnak meg ezek miatt. A könnyű drog, jelen esetben a marihuána, nem okoz függőséget, nem rombolja az agysejteket és a májat. Az alkoholista apa vagy anya nagyobb kárt okoz gyerekeinek, saját magának és a családnak, mint bármi más. Egyébként ismered azt a viccet, hogy "Két srác beszélget Jamaicában, szól a reggae, és épp elfogyott a fű. Erre megkérdezi az egyik a másiktól: mi ez a zaj?"

Tervezed a közeljövőben saját műsor készítését? (Aida999)

- Az ilyet az ember mindig tervezi, de sosem lesz belőle semmi! De azért optimistán állunk a dologhoz. :-)

Szerinted miért nincs igény olyan műsorokra, mint a Kölyökidő volt annak idején? Én nagyon szerettem, szinte együtt nőttem fel a szereplőkkel. (Tiberius)

- Jaj, ezt mindig annyira jó hallani! Szerintem igény lenne, csak a tévécsatornák vezetői nem merik kielégíteni... egyébként akkor csak egy csatorna volt, úgyhogy nem volt lehetőséged, lehetőségünk mást nézni. Talán ennek is köszönhető volt a Kölyökidő sikere.

Milyen műsorban láthatunk most? Tájékozatlan vagyok... (rastalány)

- Három éve csinálom a m1-en a Főtér című műsort. Ez egy turisztikai, utazási műsor, Magyarországról szól csak. Tök jó. A másik műsor a TV Deko nevű új tematikus csatornán Patina cím alatt fut. Veszek egy régiséget az Ecserin, elviszem négy kedves iparművész barátomhoz, akik újra gondolják a tárgyat, és kicsit átalakítva új funkciót kap. Például kanalakból karácsonyfadíszt csináltunk, szódásüvegből lámpát, és aki akarja, otthon is meg tudja csinálni egyedül. Direkt nem bonyolult dolgokat találunk ki.

Mi az értelme a TV Dekónak? Fenntartható egy ilyen csatorna? Van rá kereslet? Milyen a nézettségetek? Hogy védenéd meg a csatornát? (jp papin)

- Egy ilyen csatorna, akárcsak TV Paprika vagy a Filmmúzeum, nem a reklámokból és a nézettségből tartja el magát, hanem a kábelszolgáltatókból meg az előfizetési díjból. Létfenntartási gondokkal nem kell küszködnie. Egyébként pedig szerintem és a tapasztalataim alapján mondhatom, hogy a nézők szeretik, egyre többen rátalálnak, és kezdik nézni. Sok visszajelzést kapok, szerencsére pozitívokat. Akit érdekel az építészet, kertészet, lakberendezés, design, az szívesen nézi. Sok ötletet össze lehet gyűjteni.

Forrás: [origo]

Az eddig általad vezetett műsorok közül melyik állt a legközelebb hozzád? (K.Péter22)

- Hú, ez egy nagyon jó kérdés, ezért nehéz rá válaszolni. Azt mondhatom talán, hogy eddig minden egyes műsor, pont akkor, amikor csináltam, passzolt az akkori koromhoz, élethelyzetemhez. Mikor Bravo-tévéztem, voltam vagy 21 éves, akkor kis csitriként vicces volt riportokat csinálni a "nagy magyar sztárokkal". Ma meg 28 évesen, sokkal érdekesebb és értelmesebb járni az országot és sok érdekes dolgot megtudni Magyarországról.

Neked szerencséd és a tehetséged is megvolt, hogy elhelyezkedj a tévénél mint műsorvezető. A többiek a Kölyökidő-ből hogy folytatták? (jp papin)

- Jaj de édes vagy, kösz a bókot! Valóban szerencsém is volt. Néhányukat mondom: Szekeres Nóra a TV2-nél van, telefonos játékot vezet. Kovács Robi színházakban játszik, koreográfusként dolgozik, pörög ezerrel. Dombóvári Kristóf rendező lett, az RTL Klubnál van jelenleg. Yannick egy számítástechnikai cégnél dolgozik, nemrég a Barátok közt-ben szerepelt. Gévai Juli adásrendező az m1-nél. Kit mondjak még? Most hirtelen más nem jut az eszembe.