Sex Action: Dől belőlünk az ötlet, dübörög a rock and roll!

Vágólapra másolva!
2005. március 26-án, szombaton közös, jubileumi Sex Action - Kartel koncert lesz a Petőfi Csarnokban. Ebből az alkalomból láttuk vendégül Szaszát, a Sex Action frontemberét, aki a zenekar kulisszatitkai mellett természetesen szexről is beszélt, de azt is megtudtuk, hogy működik még a testromboló szalon, ahol az igazán kemény legények púpozott kanállal eszik a halászlézsírt.
Vágólapra másolva!

- Széles terpesz, rock and roll mindenkinek! Várom a kérdéseket!

Mióta tartott ez a nagy csönd a Sex Action körül, és mi volt az oka? (cool)
- Tulajdonképpen 10 évig nem volt zenekar, és ezen 10 év alatt mindig megpróbáltam összehozni a Sex Actiont, de nem sikerült. Így aztán, amikor tavaly 40 éves voltam, akkor egy meglepetéspartit szerveztek nekem, és a Sex Action volt a meglepetés. Ezek után egyértelmű volt, hogy folytatjuk a dolgokat. A szétválásnak mondjuk igazából különösebb oka nem volt, mert '94-ben Action lettünk, '95-ben elindult a Kartel, és nem tudtuk egyeztetni az időnket Zolival, Matyi meg tulajdonképpen nem volt hajlandó tovább testrombolni magát :)

Imádom a zenéteket, mikor jön már ki az új lemez? (Szerelem_demona)
- Most pontosan az új lemezen dolgozunk, és a Sziget Fesztivállal egy időben, augusztusban fog megjelenni.

Mennyire izgultok a buli miatt? Vagy ilyen tapasztalat mellett már nincs lámpaláz? (Di-baba)
- De, babszemet se lehet most feldugni, és már két napja elviselhetetlen vagyok :)

Mikor kezdődik a szombati koncertetek? (Dorys)
- 18 órakor kapunyitás, 18.30-tól vetítés a sexaction.hu galériájából, 19-kor kezdődik a Machine Mouse, 20-kor a Kartel és 21-kor a Sex Action. Éjfélkor pedig útjára indul a gyönyör.

Érdekelne, hogy mire készül most együtt a Sex Action és a Kartel. (fozelek)
- A Sex Action a 15. születésnapját fogja ünnepelni, míg a Kartel a tízéves születésnapját, a Machine Mouse baráti társaság. A kilencvenes években folyamatosan együtt mulatoztunk, és ez még mindig együtt tart, szóval szombaton nagy szórakozás várható! Tessék elkéredzkedni mindenkinek otthonról, legalább hétfő reggelig, az a minimum - hazamenni megalázó :)

Beszéltetek egyszer egy DVD-ről, az útban van? (rfgtzt)
- A szülinapi buli után második lépés volt a Sziget, harmadik lépés a wigwamos koncert, és szépen folyamatában tesszük a lépéseket. Természetesen rengeteg anyag van már a DVD-hez, és mindenféleképpen szeretnénk megjelentetni, mert ezek a klipek, koncertfelvételek igazából nem lettek tönkrejátszva, így mindenkinek az újdonság erejével hatnak. Kevesen tudnak arról, hogy a zenekarnak van 8-10 klipje, illetve rengeteg koncertfelvétele. Ezeket még időbe telik rendszerezni, de rajta vagyunk az ügyön.

Előreláthatólag a nagyobb fesztiválok közül hol lesztek még hallhatóak? (Szerelem_demona)
- Egyelőre ez titok, a www.sexaction.hu-n megnézhetitek, folyamatosan tesszük fel az új infókat.

Úgy gondolom, ti sem vagytok már fiatalok, de talán ez az életérzés sose múlik el. Mit szól a családotok ehhez a zenélősdihez? (cool)
- Egy biztos, a rock and roll nem egy zenei műfaj, hanem egy életérzés, ami halálig tart, a zenélősdi pedig abszolút benne van a képben, ugyanúgy, mint a család.

Mennyiben hasonlít az előző lemezekhez az új anyag? (Scra314)
- Matyi felügyeli az új lemezanyagot, és a zenei hatásaiban ugyanazt a vonalat képviseli, amit annak idején '93-ban a Sex Action abbahagyott. Akkortájt egy kicsit mintha már döcögős lett volna, ha tovább erőltetjük ezt '94-ben is (ezt nagy részében az akkori kiadónk erőltette). Most így 2005-ben egyszerűen dől belőlünk az ötlet, és dübörög a rock and roll.

Zoli nem felejtett-e még el dobolni, és rendszeresen gyakorol? (fozelek)
- Nem felejtett el dobolni, azon emberek közé tartozik, akik általánosságban kisujjukból kirázzák ezeket a dolgokat, ha kedve van, akkor jazzt dobol vagy swinget. Mindezek mellett ő a Kartelben majd minden koncerten be szokott ülni dobolni.

Szasza, tudsz még énekelni? Nem ittad még szét a torkod? (fozelek)
- Tudok még ordibálni, ennek példája az, hogy a másik zenekarommal is kiváló koncerteket csinálunk folyamatosan, úgyhogy benne vagyok a körforgásban. Nem jelent problémát akár egy két és fél órás koncert sem. Mindenesetre a sportos életemet élem, és a téli alapozás után most kezdtem el ismételten a kerékpározást.

Érdekelne engem, hogy fölléptek-e idén a Sziget nagyszínpadán? (kokemeyn_dani)
- Tervbe van véve, és elméletileg lehet, hogy itt fogjuk bemutatni az új lemezünket.

Mi volt a fő tényező, ami miatt megalakult a zenekar? (karl_boro)
-1990-ben voltam a Fekete Lyuk 2. születésnapján, amire meglepetés-zenekarként összeállt egy Sex Action nevű formáció. 8 számot írtunk erre az alkalomra, és a 3000 ember előtt olyan fergeteges buli kerekedett, hogy simán egyértelmű volt, együtt maradunk. Legalább annyira, mint most a 40. szülinapom után. Valami történt a színpadon, amit igazából megmagyarázni nem lehet, csak átélni, akár közönségként, akár zenészként. Ezt a zenekart nem a stylistok és nem a megakiadók állították össze, hanem megmozdult benne a rock and roll.

A ti zenéteken nőttem fel, és nagyon szerelmes voltam beléd, de ez jó tíz éve volt. Ti vagytok a legjobbak!!! (Dogosvoros)
- Ez azért érdekes, mert azóta felnőtt egy-két generáció, és azok, akik akkoriban koncertre jártak, ma már édesanyák, édesapák. De az a tíz év, amíg nem játszott a zenekar, valahogy mégis hiányérzetet keltett az emberekben, és ez a hiányérzet most, úgy látszik, pótolható a zenekar révén.

A dalszövegeket közösen írjátok? Vagy valamelyikőtök többet foglalkozik ezzel? (RockerEszter)
- Az alap mindig az volt, hogy az agymenéseimet Matyi rímekbe foglalta, illetve most már Matyival közösen írjuk a szövegeket. Olyan az egész tulajdonképpen, mint egy szövegi puzzle, mert minden részről, minden oldalról kikockázzuk a dolgokat.