Vágólapra másolva!
Soma egyik előadó kiesése miatt sem bánkódik, mert a sajnálatot tudatosan kiirtja az életéből, hiszen "annak is lezuhan az energiaszintje, aki sajnál és annak is, aki sajnálva van". Szerinte a hang csak egy eszköz, az energiaminőség számít, ami átjön ezen keresztül, így nem az a legfontosabb, hogy valaki négyoktávnyi hangterjedelemmel rendelkezzen. A bulvársajtóról, az újságírókról nincs rossz véleménye, de a bulvárlapok főszerkesztőinek lelkéért aggódik, mert Soma szerint ők a sötét erőkkel vannak szövetségben. A dzsesszénekesnőt persze a Megasztárról is faggatták bőszen a csetelők, így mesélt a már kiesett tehetségekről, a megbántott próbálkozókról, a zsűrizés hangulatáról, illetve a "nedves lett a bugyim" félmondat pedagógiai hatásáról is.
Vágólapra másolva!

Hol lehet hallani téged élőben? Lesz koncert turné az új lemezzel? (timo22)
- Pénteken este lesz a New Orleans klubban lemezbemutató koncertem, aztán május 9-én este a Jam Pubban, de egyébként a site-omon rajta van a koncertinfo. Vidéken is sokat játszunk.

Igazi a melle, művésznő? (zseller)
- Igazi, és darabonként 1 kiló 70 deka, lemértem konyhai mérlegen. :))

Király az új lemezed!! (Rocconi)
- Zsír!

Miért vártál eddig a lemezeddel? És mért van felosztva ebédre, főételre? (odri)
- Évekig azt kaptam a kiadóktól, hogy rétegzene nem kell senkinek, most már a nevemmel mehet a rétegzene is. A koncepciót azért találtam ki, hogy sokfélét mutassak magamból, és eljátsszak a legfontosabb női feladatok egyikével, ami a táplálás.

Mióta tanulsz énekelni, és hogy jött az, hogy te énekesnő szeretnél lenni? (QwErTzYkE19)
- 21 éves koromban harmadjára felvételiztem a színművészetire, és ott agyondicsérték a hangom (én azt hittem először, hogy gúnyolódnak, mert annyira nem voltam magammal képben), aztán egy évet tanultam egy zeneiskolában, majd egyből felvételiztem a jazzkonzervatórium énekszakára. Legendás a felvételi sztorim, a site-omon ez is olvasható. Négy év múlva diplomáztam, de az igazi tanulás az volt, hogy fél évvel a konzi elkezdése után elkezdtem rendszeresen koncertezni. Így már 18 éve folyamatosan klubzenélek. Ez egy nagyon komoly tanulóút, mert a klubokban azonnali visszajelzést kapsz a közönségtől. Harmincévesen megkerestem Horváth Eszter Liszt Ferenc-díjas operaénekesnőt, akihez hat éven át jártam, minden héten. Mind a mai napig (minidisc recorderrel) hetente legalább háromszor skálázok.

Végül miért a katolikus egyházat választottad? (TiVi)
- Ma már ennek a korszaknak is vége, indult a reformátussal, majd jött a kabbala, utána a buddhizmus, a zen, egy nagy kanyarral vissza a római katolikus vonalhoz, és most már mind leesett rólam. Megszívtam magam belőlük. Azt gondolom, hogy amíg az ember egy vallásba kapaszkodik, nem nőhet fel. Eddig mindig megmondták nekünk, hogy helyes, hogy kell csinálni, érezni, tenni, gondolni, te ne is kételkedj, mi helyetted mindent megoldunk. (ebben teljesen egyforma a kommunizmus bármely vallással). Ha valaki fel szeretne nőni spirituálisan is, és individuális, autonóm lénnyé kíván válni, csakis az egyedüli, a magadban levő egyedüli út létezik. Minden vallás legfőbb üzenete számomra, az adva kapsz törvénye. Vagyis mindenért, amit másnak okozol, felelősséget kell vállalnod. Egyedüli dogma a szeretet.

Milyen végzettséged van, illetve hol lehet a te "életrajzodat" olvasni, publikus-e egyáltalán? (csipolino)
- Jazzkonzervatórium, ének szak, részletes önéletrajz a site-omon: somababa.tv2.hu.

Mi a véleményed a Viasat 3on látható SztárVár című műsorról? Ezek a parodizálók nem idegesítenek? (_Nicolett)
- Keveset láttam belőle, és az volt a benyomásom, hogy nagyon felületesen mutat be, szűkre szabva azt, aki én valójában vagyok.

Hogy tetszik XVI. Benedek? (TiVi)
- Nem vonzó személyiség számomra.

Ki a példaképed? (Anett1988)
- Saját magam, legfejlettebb állapotomban. Amit időnként vizualizálok (mintegy programozásképpen) - hát így szerényen. :-)

Mit akarsz kifejezni a változatos frizuráiddal? Sokakban visszatetszést kelt ez a fajta extravagáns stílus, bár gondolom, ezzel tisztában vagy. (JuBi76)
- Életemben a legtöbbet az a mondat hangzott el, hogy "természetes göndör a hajam". Sem azt a szót, hogy szeretlek, sem a nevemet nem mondtam el ennyiszer. Közel harminc éve majdnem minden nap elmondom ezt. Próbáltam kihúzatni, de párára, vízre, visszagöndörödik. Ha rövidre vágatom, úgy érzem magam, anyám moncsicsi, apám pumukli! Úgyhogy ez van, ezt kell szeretni, egyébként mindenütt a világon megcsodálják, Amerikában a négerek fogdosták.

Hogy emlékszel vissza a régi budapesti underground életre? Melyik klub volt a kedvenced és melyik a kedvenc fellépésed? Mit szóltál, amikor bezárták az FMK-t? (cool)
- Nagyon szerencsés voltam, mert a rendszerváltás előtti legtöményebb és legizgalmasabb időszakokban mindenütt volt klubom: Tilos az Á, 4 évig, FMK 6 évig, Hold és tölgyfa galéria, Fekete lyuk, folyamatos pörgésben voltam életem egyik legmeghatározóbb és legboldogabb időszaka, de nem akarok nosztalgiázó nyanya lenni.

Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

Hogyan készíted a frizurádat, mi a titok nyitja? (Szerintem szuper!) (Anett1988)
- Nálam kevesebbet csak egy hajléktalan ápolja a haját. Ugyanis körülbelül hatnaponta egyszer megmosom, sok balzsammal kifésülöm és ennyi.

Én még emlékszem a "gyöngyibabás" korszakodra. Mi változott, hogy ezt elhagytad a nevedből? (andy__)
- Gyöngyibaba ott van, és ott is marad örökre, de persze nem mindig, nem mindenkor és nem mindenkinek.

Mi volt életed legnagyobb bakija a színpadon? (Anett1988)
- A Komédium színházban volt kétszer fél évadom, ahol a saját darabom színésznő-énekesnője voltam. Ehhez nagyon sok segítséget kaptam egy cégtől, egy embertől, és elfelejtettem megköszönni. Sose felejtem el. Egyébként a produkcióban csak apróbb bakiim voltak, de valójában nem a baki a lényeg, hanem az, hogy javítod ki, hogy csinálsz akár még a hibából is koncepciót.

Mit szólsz ahhoz,hogy lehúzták a lemezedet? (CSILLLA16)
- Nem tudok róla, hogy lehúzták volna, csak annyit tudok, hogy állítólag egy bulvárlap szerint Babos Gyula azt mondta, hogy demónak is kevés, viszont ez számomra nem vélemény. Indoklás nélkül. Ráadásul tudom, hogy jó, és nagyon sok pozitív visszajelzést kapok.

Mit gondolsz a mai magyar zenei életről? (Bowhunter)
- Nagyon sok tehetséges muzsikus van, járok ma is az éjszakába, most az egyik kedvenc zenekarom a Kamu. Már mondtam, hogy a kereskedelmi rádiók teljesen lealázzák az embereket, nagyon sok mindenben forradalom kellene!

Mivel töltöd a szabadidődet? (Anett1988)
- Nincs szabadidőm. Két gyermek anyja vagyok, akik minden nap otthon esznek. Így hetente ötször főzök. Két éve rádióműsort vezetek, amit én is szerkesztek, másfél éve írok minden héten a Nők Lapja oldalára. Sokat koncertezek, és sok másfajta fellépést is bevállalok. Emellett a lakást is felújítottam, sport- és szauna-függő vagyok, de amit a legjobban elhanyagoltam az elmúlt időszakban: a barátaim, a barátaim, barátaim.

Ki a kedvenc színészed/színésznőd? (Anett1988)
- Az égiek közül hirtelen beugrik Páger Antal és Dajka Margit, emberisten-óriások! A maiak közül most Nicole Kidman, és az a szexi dög Jack Nicholson ugrik be, de sokan vannak.

Melyik az a zenei műfaj, amelyiket soha az életben ki nem próbálnál? (mega_girl)
- Mulatós, operett, country, takonypop - hirtelen ennyi.