Pál Tamás: A hírnév igazából vicces

Vágólapra másolva!
Pál Tomi nem haragszik a zsűrire, de határozottan elfogultnak tartja őket. Mint mondja, szerinte kevésbé szakmai, mint inkább érzelmi alapon "mentenek meg" embereket a kieséstől. Tamás nem tűnik el, színházban biztosan ezután is láthatjuk majd, de a popénekesi pályájával kapcsolatban egyelőre nincsenek konkrét tervei. Az [origo] Csevegőszobában elmondta azt is, elképzelhetőnek tartja, hogy Torres Dani lesz 2005 hangja, de még mindenkit érhetnek óriási meglepetések.
Vágólapra másolva!

Tomi, én csak azt sajnáltam, hogy nem mondtad ki, hogy bárki van ott a Gabival, nincs esélye a zsűrivel szemben. És nem neked kellett volna menni! (HuncutLany)
- Köszönöm, sajnos nincs értelme hangoztatni a zsűri elfogultságát, ez szerintem mindenki számára nyilvánvaló.

Szerinted igazságos ez az egész 'játék'? (HuncutLany)
- A játékban nincs igazság, csak szerencse. Itt még szimpátia is. Nem hiszem, hogy a játék eredménye feltétlenül a közízlést tükrözi, de biztos, hogy a műsort nézők igényesebb zenei világgal rendelkeznek.

Nagyon el voltál keseredve, mikor kimondták a Gabi nevét? Hogyan tudja az ember ilyenkor feldolgozni, hogy az álma nem valósul meg rögtön? (Agilulu)
- Tény, hogy nehéz elviselni a kiesést, ez mindenkinek rosszulesik. Én is abban reménykedtem, hogy sikerül továbbjutnom a döntők során. De hogy a zsűri Gabi nevét mondja majd ki - ebben biztos voltam.

Neked szurkoltam a leginkább. Nagyon sajnáltalak, hogy kiestél. Magánéleti problémára utaltál a kieséskor? (Lyrical)
- Semmilyen magánéleti problémám nincs, a szombati nap kicsit rosszul érintett, mondom, kizárólag a zsűri "értékelése" miatt.

Mit csináltál a kiesés után? (orsi-18)
- Közvetlenül utána leforgatták, ahogy visszamegyek a házba, összepakolok, elbúcsúzom a többiektől, és elhagyom a házat. Ezután természetesen Eszterrel, a feleségemmel mentem haza.

Nem láttam a legutóbbi adást. Miért te estél ki? (Goldfinger)
- Én is ezt kérdeztem! :D

Mennyiben változott meg az eddigi életed a hírnév miatt, és mennyire viselt meg a kiesésed? (Scotti)
- A kiesés rosszul érintett, kellett pár nap, hogy túltegyem magam ezen. A hírnév furcsa, számomra nehezen megszokható oldala, hogy felismernek mindenütt. Idáig a kutya sem törődött velem az utcán, most akárhová bemegyek, fejek fordulnak utánam. Igazából, ha belegondolok, tök vicces.

Szerinted jobb ez a mostani rendszer, hogy a zsűri dönti el, ki menjen? (Lotusz)
- Alapul véve, hogy roppant elfogultak, nem, mert esetleg többször is megmenthetnek valakit, akire a szavazók vagy a nézők már nem kíváncsiak. De ezt a műsor készítői mérlegelték, mikor változtattak a meneten. Személyes véleményem az, hogy mégis kisebb részben szakmai, mint inkább érzelmi alapon mentik az embereket.

Szerintem itt nem a zsűrivel volt gond, hanem azokkal, akik szavaztak olyan előadóra, akinek már rég ki kellett volna esnie. (_helpdesk)
- A szavazókat nem lehet bírálni, ők a játék szubjektív döntéshozói. A zsűrinek pont ezt kellene valamiféle objektivitással ellensúlyoznia. Vagy felvállalni teljesen a szubjektivitást, de ne csak a dicséretnél, hanem a bírálatnál is. Pont az jutott ma eszembe, mi lenne, ha a zsűri egyértelműen mindenkit utálna, és nem nyilvánulna meg, hogy kik a kedvencei. Hordjanak le mindenkit, és az emberek akkor valóban a kedvencükre szavaznának, nem például arra, akit x zsűritag lehordott, és aztán mindenki megsajnálja az illetőt.

Forrás: [origo]

Tomi: egyetértek veled! De ha ezt mindenki látja, akkor nem lehet, hogy a zsűrivel van a baj? Főleg a Somával. (HuncutLany)
- A zsűri teszi a dolgát, és ez így rendben is van. Hogy jól vagy rosszul, azt mindenki döntse el maga. Én sem azért szóltam Soma ellen, mert idáig a kedvenceim közé tartozott, most meg, hogy ellenem szavazott, hirtelen utálom. Szerintem ő is szeretne ott állni a színpadon úgy, hogy sokan szeretik és szurkolnak érte, mert vele ilyesmi szerintem még nem esett meg.

Ki volt számodra a legellenszenvesebb a zsűritagok közül? (Agilulu)
- A legellenszenvesebb? Nem gyűlöltem senkit. Tény, hogy szombaton pipa voltam Somára, mert az volt az érzésem, nem figyelt oda rám, ezért elemezgette a kisfilmet. Rosszul utalt a filmben egy mondatomra, és ezzel teljesen összekavart mindent. De ő az, akinek a legkevésbé adok a véleményére.

Hogy érzed, Pierrot a műsor alatt objektívan értékelte a produkcióidat? (amkerekes)
- Pierrot mindenkinél elfogultabb, mert közelebbről ismer mindannyiunkat, többet találkoztunk és beszélgettünk vele. Ő olyasmiket is figyelembe vehetett az ítéletmondásoknál, amikről a többiek esetleg nem is tudtak. Bár nekem nagyon szimpatikus az, hogy mindig próbál diplomatikus maradni, tény, hogy ő is tud elfogult lenni.

Szerinted a zsűri (Presser kivételével) mennyiben értékelhető egyáltalán zeneileg valóban kiváló vagy legalábbis megfelelő előadóművésznek, zeneszerzőnek vagy énekesnek? (Maccccs)
- Presser jó zeneszerző, Pierrot pedig jó producer. Barna tud énekelni, speciel a hangja nem nagyon tetszik. Bakács és Soma ösztönemberek, zeneileg számomra nem ítélőképesek.