Behumi Dóri: Van élet a Jazz+Az után

Vágólapra másolva!
Behumi Dóri nem szabadul könnyen a múlttól: a kérdések komoly része a Jazz+Az korszakra vonatkozott.A szőke pasikat nem kedveli, de motorozni nagyon szeret - főképp a hátsó ülésen. Rajong Prince-ért és Mozartért, előbbivel szívesen játszana együtt, de a művész úr felettébb elfoglalt. Gesztivel továbbra is remek a kapcsolata, annak ellenére, hogy ritkábban találkoznak. Ezoterikáról bátran elbeszélget bárkivel, de szellemekkel nem szeretne társalogni.
Vágólapra másolva!

- Sziasztok, állok elébetek! Még nem volt lehetőség hogy igazán indiszkrét kérdésekkel bombázzatok, itt az idő, természetesen nem ígérek semmit - de próbálkozni mindenképpen érdemes. Amit szerettél volna tudni, de még sosem merted megkérdezni :)

A Dórika és a Rombolók szerintem tök jó kis formáció, léteztek még? Mikor léptek fel legközelebb? (suss_fel_nap)
- Köszönöm szépen, szerintem is. Tegnap játszottunk a Godot kávéházban, itt várható a következő koncert is, még nem tudom pontosan a dátumot, figyeld a programot.

a jazzfuvolázás mennyivel másabb, mint a klasszikus? A Rombolókban nem csak énekelsz, hanem fuvolázol is - ami nekem nagyon tetszett. (suss_fel_nap)
- Technikailag nincs különbség, tisztában kell lenni a jazz stílusjegyeivel, különböző ritmikákkal, és ezeket kell ízlés szerint kombinálni. Ilyen szempontból teljesen különbözik a klasszikus zenétől.

Szeretsz motorozni? Akár vezetni, akár csak a hátsó ülésen ülni? (petey_t)
- Igen, nagyon szeretek, de leginkább a hátsó ülésen. Miután nincs jogosítványom, nekem csak ez marad. Tényleg nagyon élvezem a motorozást.

Kicsi vagy nagy közönségnek jobb játszani? A vidéki és a fővárosi közönség között is van különbség? (suss_fel_nap)
- Kis közönség előtt nagyobb az esély az intimitásra, de ez szinte kizárt, ha tömeg előtt játszol. Akkor én mindig egy picit elszigetelve érzem magam. Persze nem mondom, hogy nem esett jól 160 ezer ember előtt énekelni...

Abszolút hallásod van? (Twang-O-Matic)
- Nincs.

Mióta vagy a Radio Café műsorvezetője? (Elma|tavol)
- Tavaly júliusban kezdtem.

Milyen koncertekre jársz? Mostanában milyen zenét hallgatsz? Milyen terveid, céljaid vannak itthon? Van még előrelépés? (suss_fel_nap)
- Akkor szépen sorban: változó, a hangulatomtól függ milyen koncertre megyek. Legutóbb Supernemen voltam. A zenehallgatásom ugyanilyen eklektikus, de vannak állandó szereplői, például Prince, Mozart. Terveim szerint koncerteznék tovább a Rombolókkal, csinálom a rádiót, és ha minden jól megy, májusban lesz egy szólóestem a Magyar Rádió márványtermében. Sajnos még nem sikerült mindenkivel játszanom, akivel terveztem: Prince még nem jelzett vissza!

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Van most barátod? Milyen típusú pasik jönnek be neked? (kucii2)
- Nekem nagyon. fontos, hogy jó humora legyen, ez az első, egyébként a többi szabadon választott, általában a szőke pasik nem annyira jönnek be.

Csak a zenélésből élsz? Mellette nincs polgári foglalkozásod? Én úgy tudom, visszamentél az Akadémiára fuvolát tanítani. (muvesz24)
- Tanítok fuvolát 6 éve, jó lenne az Akadémián... a Szent István zeneiskolában tanítok.

Geszti Petivel milyen a kapcsolatod? (MagIce)
- Kiváló, mindig is jóban voltunk. Ez most is így van, bár nem találkozunk túl gyakran. Innen üzenem neki: SZIA!!! :)

Milyen stílussal kezdted a pályafutásod? (hej)
- Én klasszikus zenésznek készültem, lettem is, de muszáj volt más felé is kirándulni, így jött be a képbe a dzsessz. Egyébként nem biztos, hogy mindig a dzsessz marad a végén. Ha odaértem, megmondom :)

Bírom a Rádió Cafét, indulástól törzshallgató vagyok és hallom, hogy több hallgatót akartok - viszont ez pont a családias hangulat rovására menne, nem? (Nevolvide)
- Nem hiszem, hogy annak menne a rovására, hiszen ha marad az a jó hangulat, amit te is úgy szeretsz, csak többen hallgatják, akkor már mindenki boldogan érezheti magát egy nagy családban.

Én is fuvoláztam, de abbahagytam. Nincs valami e-mail címed, ahol el lehet téged érni? (suss_fel_nap)
- Nem szép tőled, hogy abbahagytad! Ezen a címen elérsz: [email protected]

A kérdés: Az új zenekarotoknak van honlapja? Esetleg hol lehet hallani valamelyik zenéteket? (Deka)
- Sajnos nem haladunk a korral elég gyorsan, nincs honlapunk, de milyen jó ötlet! :) Legközelebbi koncertünkön tudtok belehallgatni a zenébe, ami egészen biztos: Budapest Jazz Fesztivál, szeptember 25-én.

Melyik a kedvenc akkordod/hangnemed? (Twang-O-Matic)
- D-moll 3, d-moll.

Szerelmes vagy most? (MagIce)
- Én mindig az vagyok.

Szeretnék gratulálni a Jazz+Azban elért sikerekért, én nagyon szerettem. Hogy töltötted a nyarat? (Tunderbogyo_)
- Köszönöm szépen. Londonban voltam, illetve a Balatonon.

Milyen volt a Kalózok című film forgatásán? (Fekito)
- Forró! Kint 40 fok, bent a helyen, ahol vettük fel a jeleneteket, 80. De csak pár napig tartott.

Kipróbáltad már a könnyűdrogokat? Mit gondolsz róluk? (Fejbesakk)
- Miután pollenallergiám van, a füves cigi sincs rám túl jó hatással, már az illatát sem szeretem, természetesen egyszer beleszívtam kíváncsiságból, nem volt jó. Nem élek drogokkal, nem szeretem, ha más befolyásolja a tudatomat vagy a hangulatomat.

Mi a titka annak, hogy valaki jó jazzénekes legyen? Nagy álmom, hogy jazzénekes legyek, de nem tudom, hol kéne kezdeni. (Tunderbogyo_)
- Ha tudnám a titkot, előrébb lennék, csak elképzeléseim vannak. Eleinte nagyon fontos, hogy sok instrumentális illetve énekes dzsesszt hallgasson az ember. A következő lépés, ha van lehetőség, próbáld ki magad, találj zenészeket és játsszatok együtt. Így tudod kialakítani a saját stílusodat.

Nem feltétlenül a dzsessz lesz a vége. Te mit gondolsz erről? (mind21)
- Miért kell mindig tudni, hogy mi lesz a vége? Bár az tény, hogy sokan eljutottak különböző műfajokból a jazz irányába, például George Michael vagy Sting. Én leginkább már egy ideje rockzenekart szeretnék.

Lehet hallgatni a Radio Cafét interneten keresztül? (_-BandiTA-_)
- Persze, menj fel a weboldalra, a radiocafe.hu-ra, ott minden részletet megtalálsz.

Azon nem gondolkoztok, hogy kéne még egy új albumot készíteni a Jazz+Az-zal? Hatalmas sikere lenne. (Fekito)
- A bácsikat kell megkérdezni! :))