Sváby új műsorra készül, a Lazac megszűnik

Vágólapra másolva!
Máshol még nem látott, saját fejlesztésű műsort tervez a TV2-nek, ahol a frissítés részeként lesz olyan program, ami eltűnik a képernyőről. A jövő mellett Sváby beszélt fizetéséről, pályatársairól - így Árpa Attiláról, akivel nincs rosszban, inkább csak jókat nevetett rajta néha - és természetesen a Naplóról is.
Vágólapra másolva!

- Köszöntök mindenkit, örülnék ha tegeződhetnénk, ugye ez hagyomány itt, várom a kérdéseket bármilyen témában. Megígérem, hogy őszinte leszek. Ha valamire nem válaszolhatok, akkor inkább nem válaszolok. Kérdezzetek a Napló vagy bármilyen más műsor ügyében, kezdjük!

Mi a véleményed a kormányválságról? (HeMK-)
- Mondjuk ki, beérett. Bár újságíróként a véleményemet illene magamban tartani, de azt gondolom, hogy nincs csodálkozni való a történteken. Szerintem ez az egész kezd egy kicsit komikussá is válni, és én szeretem a szórakoztató helyzeteket.

Mi a hobbid? (Anett1988)
- Úristen, mi is a hobbim? Azt hiszem, nincs is hobbim. Talán a mozi lenne, ha lenne időm moziba járni. Nagy ritkán elmegyek, nagyon élvezem. Szeretnék még utazni is, de utálom a repülést. Pont azért utálom, mert egy helyre kell ülni a repülőn, egy helyben ülni pedig szerintem borzalmas dolog. Izgő-mozgó vagyok, időnként másokat idegesítek is ezzel.

Milyen érzés ismertnek lenni? (szoke_demonok)
- Mindig mosolygok azokon a kollégákon, akik nyafognak, hogy mennyire zavarja őket az ismertség. Szerintem, aki ezt a pályát választja, annak be kell kalkulálnia és el kell fogadnia, hogy megismerik az utcán, és gyakorlatilag sehol nem tud magányos lenni. Nincs ezzel semmi baj, azt gondolom, több előnye van, mint hátránya, és azért megoldható, hogy senki ne ismerjen fel: el kell húzni valahova jó messzire.

Volt már összetűzésed valamelyik bulvárlappal? Állítottak már rólad valótlant? (Anett1988)
- Óóóóó, nagyon sokszor írtak már rólam baromságokat, bántót és sértőt, az elején bántott, mostanra azonban már abszolút nem érdekel. Azt gondolom, hogy nem kell felvenni a kesztyűt, mert a lapoknak általában ez a céljuk. A válasz, a viszontválasz mind jó csinnadratta, úgyhogy általában fütyülök az egészre.

Tényleg csinált olyan örültségeket fiatal korában, mint például lerohanni egy megállót a földalattin vagy csak pletyka? Amúgy a kínai sztori a Banánhéj-ból nagyon állat volt. (Memphis_)
- Ez hihetetlen, egyszer legalább öt éve nyilatkoztam ezt valamelyik bulvárlapnak, hogy gimis koromban fogadásból végigrohantam a Bajza utca és talán a Kodály körönd közötti földalatti-megállón, és azóta mindig mindenhol előjön. A hír igaz, de nem vagyok rá egyáltalán büszke, sok baromságot csinál az ember kamaszkorban.

Egyszer azt olvastam, hogy a Tom Hanks főszereplésével készült Számkivetett című film miatt nem ön vezette a műsort, mert nem akart róla lekésni. Igaz ez? (WaRcraftR)
- Az az igazság, hogy tényleg nagyon szeretem ezt a filmet, és kíváncsi voltam arra, hogy a gyerekeim hogy fogadják, így tényleg egyszer Azurák kolléga helyettesített a Számkivetett című film alatt. Úgyhogy a hír igaz. A gyerekeknek amúgy nagyon tetszett, meg is kell, hogy vegyem nekik DVD-n.

Fotó: Fábián Évi
Fotó: Fábián Évi

Hol és mivel töltötted a nyarat? (Anett1988)
- Két hét nyaralás volt Horvátországban, de éreztem magam ennél már jobban is, nem volt végig jó idő, és ha az ember nyaral, ez őrületesen bosszantó tud lenni. A maradék időben meg dolgoztam.

Milyen iskolát végeztél, hogy a TV2-nél műsorvezető lettél? (PuMAboY)
- Agrárra jártam, majd Kereszty Gábor kollegámmal együtt a University of Missouri médiamenedzsment szakára, de ezeknek semmi közük ahhoz, hogy a TV2-nél dolgozom. A rádiónál kezdtem, pontosan a rendszerváltozás idején 1990-ben, voltam hírszerkesztő, asszisztens, riporter, lapszemlés, később szerkesztő és műsorvezető, majd a Magyar Televíziónál az első műsor az Egyenleg volt, ez egy napi hírműsor volt, mikor megszüntették, visszakerültem a rádióba, utána hazajöttem, az Objektív-ben, ami az MTV újszerű hírműsora volt, kezdtem újra a televíziózást, majd amikor ezt a műsort is megszüntették, már csak egy évet kellett várni, és beindultak a kereskedelmi televíziók. Én a TV2-höz kerültem, és meg is ragadtam a Napló-nál.

Gyerekkori álmod valósult meg azzal, hogy műsorvezető lettél? (Anett1988)
- Egészen más álmaim voltak, gyerekkoromban kifejezetten zárt és gátlásos fiú voltam, és nagyon sokáig lila gőzöm sem volt arról, hogy mi az, ami engem úgy istenigazából érdekel. Az újságírást sem azért kezdtem el, hogy műsorvezető legyek, és azt gondolom, hogy ennek a szakmának nem is ez a csúcsa. Amit a legtöbbre értékelek, az a jó riport és a jó riporter, aki terepen éles helyzetben tud teljesíteni.