Kemény Dénes: Ez életem legkeserűbb ezüstje

Vágólapra másolva!
A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitányát olvasóink jórészt az elveszített világbajnoki döntőről faggatták, sok chatelőnek azonban nem voltak kérdései, csupán gratulálni akartak a csapat teljesítményéhez. Kemény Dénes szerint együttese nem érdemelt vereséget a melbourne-i fináléban, a második helyet pedig azért is emészti meg nehezen, mert az athéni olimpia óta először érezte úgy, hogy a kezünkben van az aranyérem.
Vágólapra másolva!

- Kevesen emlékeznek már rá, de kerek tíz éve Ausztráliában szintén egy ezüsttel indult a történet. Megvan még az a lendület, ami akkor? [petey t]
- Bennem biztos. :) És ha azt látom, hogy valakiben kevésbé, az biztosan nem tudja majd megőrizni a helyét a csapatban a hátralevő másfél évben.

- Minek köszönhető, hogy Athén óta nem tudunk versenyt nyerni? [Jazz8]
- Annak, hogy sajnos csak ezüstökre futotta, mindegyik elvesztett döntő egy önálló történet.

- Hogy lehet ilyen hosszú ideig idegileg bírni ezt a posztot, és a család hogy tolerálja ezt? [nösffiférjesnöt]
- Egyik sem könnyű, ugyanakkor pillanatnyilag elképzelni sem tudnám az életemet nélküle.

- Hogy érzi magát a vb óta? [bokszos6]
- Ez életem legkeserűbb ezüstje. Persze édes ezüst nem volt soha, de szerintem ezt fogom a legnehezebben megemészteni.

- Valamikor Barcelona táján nyilatkozta, hogy a sydneyi kazetták már idejétmúltak. Hasonló a helyzet most az athéniakkal is? [petey t]
- Igen, a szabálymódosítással és a szabályértelmezés folyamatos változtatásával nagyon sokat változott a játék is.

- Mit lehet tenni azért, hogy a jövőben az arany is sikerüljön? [Jazz8]
- Akkor sem tettünk semmit másképp, amikor összejött az aranyérem, úgy gondolom, el fog jönni az ideje ennek is megint.

- Miben látja az okát annak, hogy szinte mindegyik elvesztett döntőben az elején még nyerésre áltunk? [.1_srac_.]
- Ezzel nem értek egyet, leghamarabb az utolsó negyed közepe felé lehet egy döntőt megnyertnek tekinteni (például az athénit), vagy inkább csak annak érezni. Megnyertnek tűnt döntőnk Athén óta egyedül a mostani volt.

- Ön szerint a maximumot hozták ki magukból a játékosai? [Nasty]
- Úgy gondolom, hogy miután az aranyérem benne van a csapatban, az ezüst messze nem a maximum, de a játék jellege olyan, hogy még az sem hozza ki magából a legtöbbet, aki győz.

Fotó: Szabó Pál

- Varga Tamás miért nem fért be a keretbe, annak ellenére hogy az olasz bajnokságban kimagasló teljesítményt nyújt? [cycozol]
- Mindig a szakmai meggyőződésem alapján állítom össze a keretet, és ha ezzel a társasággal nem lehetett volna a megnyerni a vb-t, akkor nem vezettünk volna az utolsó negyedben 2 góllal.

- Feljöttek a spanyolok és a horvátok, ráadásul mindig egy-két gólon múlik az első hely. Ennek tükrében meg tudjuk majd védeni az olimpiai címet? [@beszélgetotárs]
- Benne van a válasz a kérdésben: senki nem mondhatja most meg, hogy ki nyeri az olimpiát, mert egy-két gólon múlik már az elődöntő is, nemhogy a döntő.

- Meddig szeretne kapitány maradni? (Remélem sokáig!) [Jazz8]
- Hogy Peking után mit fogok csinálni, azt Peking után fogom eldönteni, de az biztos, hogy nagyon stresszes kapitánykodni, elég erre a chatre gondolni. :)