Angyal hat-nyolc aranyat vár a kajakvébén

Vágólapra másolva!
Szűk egy hónappal a szegedi kajak-kenu világbajnokság előtt Angyal Zoltán szövetségi kapitány tette tiszteletét a Vendégszobában. A szakember elmondta, elégedett a munkával és az eredményekkel, de mindig van mit javítani. A vébén legalább 10-12 érmet vár a csapattól, ebből legalább 6-8 medálnak aranynak kell lenne. Várja a szurkolók segítségét is, a korábbi Maty-éri sikerekhez ugyanis mindig nagyban hozzájárultak a magyar drukkerek.
Vágólapra másolva!

Hány éves korban érdemes elkezdeni a sportot? Van egy 3,5 éves fiam! :-) [IL PROFESSORE]
- Azt gondolom, a kajak-kenuban a legjobb a sportolás elkezdéséhez a 9-10 éves kor, de nagyon fontos, hogy ekkor már biztosan és jól tudjon úszni a gyerek. Remek utánpótlásedzőink vannak, ha lemennek a gyerekek a klubokba, minden szépet és jót megtanulhatnak.

Amikor edzőtáborozni mennek, miért pont Afrika a célpont? [Zizzent]
- Mert nincs időeltolódás, viszonylag olcsón meg lehet szervezni az edzőtábort. Az egyik legfőbb cél, hogy a tavaszi vízre szállás során olyan helyet keressünk, ahol kellőképpen meleg van. Erre tökéletesen megfelel Dél-Afrika.

Járnak konditerembe a kajakosok? [MaD-MaX_DV]
- Télen egy héten négyszer-ötször végeznek kondiedzéseket, nyáron pedig kiegészítésként minimum heti három alkalommal gyúrnak. Ezek az edzések természetesen evezés után történnek kiegészítésként. A lényege, hogy mindig magas szinten tartsák az erőállapotukat. Télen az erőfejlesztés a lényeg, nyáron pedig az erő karbantartása.

Akkor ez azt jelenti, hogy ugyanannyiszor van edzésük is, mint amennyiszer kondizni járnak? [atti14]
Egy élversenyzőnek általában heti 10 alkalommal van edzése: nyáron evezés, erőfejlesztés és futás, télen pedig tanmedence, futás, úszás, erőfejlesztés, nyújtó-lazító gimnasztika. Ezekből áll össze egy versenyzőnek az edzésrendje.

Mit eszik egy kajakos? Fogyaszt táplálék-kiegészítőket? [Tommy$21]
- Az edzőtáborokban kiváló étkezési lehetőségek vannak, de természetesen a megengedett táplálék-kiegészítőket a kajakosok, kenusok használják. Gondolj csak arra, hogy ilyen melegben milyen nagy szükség van olyan ásványi anyagokra, amelyek csak a vitaminokban és táplálék-kiegészítőkben található meg!

Mennyit számít egy ilyen táplálék-kiegészítő? [92gergo92]
Amit magadhoz tudsz venni egy ebéd vagy egy főétkezés alkalmával, például 3-4 szelet rántott hús, azt a táplálék-kiegészítő segítségével lényegesen kisebb mennyiségben viszed be a szervezetedbe, s nem terheled le az emésztéssel magad. De természetesen a sportolók fő étkezései azok természetes módon történnek.