A hegymászás szélsőséges, de jó őrültnek lenni

Vágólapra másolva!
Június 3-án indul az újabb magyar Himalája-expedíció, amelynek célja a Gasherbrum II. megmászása. A tizenöt tagú csapatban ezúttal nyolc férfi mellett négy nő is nekivág a nagy kalandnak. Az expedíció tagjai a Társalgóban elmondták várakozásaikat, válaszoltak a hova, hogyan, miért körbe tartozó kérdésekre, s elfogadták azt a tézist, miszerint normális ember nincs, s minden sporthoz kell egy kis őrültség.
Vágólapra másolva!

- Pontosan mikor indulnak és kb. mikorra érnek a csúcsra? (Cobra)
- Június 3-án indulunk, és július 8-9-e körül érhetünk fel, de 2-3 hét tartalék időnk van, amennyiben az időjárás vagy egyéb körülmények hátráltatnak minket.

Forrás: ORIGO

Mécs László, Ugyan Anita, Erőss Zsolt

- Milyen hosszú (időben és km-ben) az út? (teavaj)


- Mitől tartotok legjobban az úttal kapcsolatban? (Iris)

Edzésprogram hegymászó módra/sport/x-mag/himalaja/20030224edzesprogram.htmlMagyar expedíció indul a Himalájára/sport/x-mag/himalaja/20030122magyar.html

- Most egy kicsit rázósabb az utazásunk, 3 csoportban Amszterdamon, Milánón és Bukaresten keresztül utazunk Dubaiba, ahol 1 napot eltöltve indulunk tovább Iszlámábádba, ahol reményeink szerint összejön a csapat, valamint a csomagok. Ehhez képest a hegytől nem is félünk, azt szoktuk mondani, ha elérjük az alaptábort, az expedíció már sikeres - a nehezén már túl vagyunk. Az alaptábor 5100 méteren található.

- Hány tagú a csapat? (AndrewJr)
- Nyolc férfi (Ács Zoltán, Csíkos József, Erőss Zsolt, Klein Dávid, Mécs László, Várkonyi László, Vörös László) és négy hölgy hegymászó (Csollány Katalin, Nedeczky Júlia, Ugyan Anita, Várkonyi Beáta), mellett még hárman segítenek. Az expedíció vezetője Kollár Lajos, aki ezúttal kevéssé fog mászni, az expedíció orvosa a szintén hegymászó dr. Rigó István, míg a csapat technikai vezetője Vörös László.