Szily Nóra: Vár még rám valami egészen más

Vágólapra másolva!
Olvasóink Szily Nóra rádiós-tévés műsorvezetőt kérdezték a Társalgóban. A válaszokból megtudhattuk, hogy milyen műsort vezet a Budapest Rádióban, mióta eltűnt a képernyőről, milyen ételekkel "gyógyulna össze" a legszívesebben, hány fiú várja otthon nap mint nap, milyen televíziós műsorban bukkanna fel szíve szerint, és barátkozik-e még Alföldi Róberttel.
Vágólapra másolva!

- Üdvözlöm, hogy van? Hová tűnt mostanában? A médiában keveset hallani önről... (Gyik--)
- Budapest Rádió, Gusto Magazin és tanítás. Ez most az életem. Aki nem látszik, az nincs? :-)

- Mit tanít? Erről nem is tudtam... Egyetem? Vagy valami magániskola? (holmi_01)
- Is-is. Televíziós és rádiós alapismereteket - meglepő módon. :-) Kaposvári Egyetem, illetve Forrai Magániskola.

- A Gusto magazin milyen témákkal foglalkozik? Mesélnél kicsit róla? (Gyik--)
- Ízek, borok, emberek - vagyis bor, gasztronómia, kultúra, szép, míves lap - szerintem érdemes belelapozni! Én nagyinterjúkat írok bele, most épp Ónodi Eszterrel, de beszélgettem már Pados Gyulával, Presser Gáborral, Eszenyi Enikővel, Kepes Andrással, és sorolhatnám - csak olyanokkal, akiket nagyon tisztelek és szeretek. A Budapest Rádióban reggel fél 7-től fél 10-ig vagyok, a szerkesztés az ízlésemre van bízva, tehát arról és azokkal beszélgethetek, ami és akik engem érdekelnek. És ez nagyon jó. Egyébként az FM 88.1-en csak magyar zene szól, szóval "egy nyelvet beszélünk"! :-)

- Hogy sikerült eddig a nyarad? Hol jártál, vagy az még csak most jön? (zsolt_125)
- Először "vetkőztem", hiszen elindítottuk a "Nő természetesen" kampányt, aztán költöztem, vagyis dobozoltam be-, aztán meg ki...:-) , egy hetet vitorláztam az Adrián a családdal, most dolgozom, és a jövő héten eltűnök a Balatonra. Nem is akárhova - a világ közepe ugyanis szerintem Paloznak, egy Hild-díjas község, a Balaton északi partján! Mindenkinek szíves figyelmébe ajánlom a környéket! Gyönyörű!!! Alig várom, hogy mehessek! VÉGRE!

- Kedves Nóra! Hogyan jött az ötlet a vetkőzésre? Nagyon örülök neki, mert én sem tartozom a Barbi kategóriába. Miért most? Régóta megy ez az őrület, hogy mindenki legyen tökéletes! (Agilulu)
- Most telt be a pohár. Sokan gondoltunk egyszerre egyfélét. Lesz folytatás!

- A folytatásról lehet tudni valamit? (Agilulu)
- Készülünk egy fesztiválra... Törjük a fejünket még, egy kicsi türelmet kérek!

- A tusarok.org is bírálta a vetkőzős akcióját, illetve a nap-keltés nyilatkozatát: "Nincs az a nő, aki - ha kapna egy varázspálcát - ne rajzolná át az egész testét." Nem mond ez ellent annak, hogy úgy fogadjuk el magunkat, ahogy vagyunk? Nem erről szólna ez az egész? (eliska_kukova)
- Kiragadott mondatot érteni vagy félreérteni akarni. Tegnap adtam interjút a Tűsaroknak, remélem ezzel a helyére kerül náluk is a mondat.

- Azt hiszem, valamiről lemaradtam, valaki vetkőzést említett. Hogy is van ez? (Gyik--)
- Nézd meg a Budapest Rádió honlapján! Minden fotót és cikket megtalálsz! Csináltunk egy "Nő természetesen" kampányt, vállaltuk, hogy fehérneműben kamera elé állunk... Különböző korúak, soványak, dundibbak... Persze, a vetkőzésnek volt határa. Mondhatnám úgy is, hogy nem vetkőztem ki magamból. :-) Elegünk lett a reklámok és a retusált címlapfotók által diktált és megrajzolt kontúrokból. Azt gondolom, sokfélék vagyunk és sokfélén szépek. Az alkat adottság, a szépség adomány. Nem kell az embernek önmagát marcangolnia, gyötörnie elérhetetlen ideákért. A harmónia viszont mindenkinek elérhető. Azt hiszem, ezt a képek is sugározzák!

- Ön szerint hogy sült el ez a "vetkőzős" projektjük? De most minden kincstári optimizmust félretéve... (holmi_01)
- Csak a visszajelzések alapján tudok válaszolni, a szerint pedig jól. Rengeteg e-mailt kaptunk, ömlöttek a fotók... - azt hiszem, tényleg sikerült összekacsintanunk!

- Ha jól tudom, pszichológusi végzettsége van. Még sosem gondolt arra, hogy így tevékenykedjen? (Gyik--)
- A végzettségem az, de sosem dolgoztam pszichológusként. Az egyetem után a közszolgálati rádióban kezdtem el dolgozni, és két évvel később hívtak televíziózni... Szóval én csak a médiában dolgoztam, bár, most is mindig csak kérdezek, legfeljebb nem egy rendelőben, hanem stúdióban. Mind a kettő a kíváncsiság mestersége szerintem.