Kucsera Gábor: Egy borulás is nagyon kellemes lehet

Vágólapra másolva!
Kucsera Gábor nemrégiben egy arany- és ezüstéremmel tért haza a racicei Európa-bajnokságról, ám úgy véli, a szegedi világbajnokságon a közönség segítségével akár ötszáz méteren is megelőzhetik a németek hajóját Kammerer Zoltánnal. A 24 éves kajakos a Vendégszobában elárulta, hogy majdnem abbahagyta a versenyzést, amiért nem lehetett ott a 2004-es olimpián, miként annak idején egy-egy élvonalbeli kosár- és vízilabdacsapat is megpróbálta elcsábítani a lapátolástól. Kammererre példaképként tekint, habár leginkább hisztizni tanult meg tőle, Zidane-t és a doppingolókat elítéli, a lányoknak pedig nem ajánlja a kajak-kenu sportot. 
Vágólapra másolva!

Mi akartál lenni kiskorodban? [Anikócska]
- Rendőr szerettem volna lenni vagy tűzoltó, mint az összes többi kisgyerek, aztán pár évvel később már élsportoló.

Hogy néz ki egy edzés a kajakosoknál?
- Reggel 9-kor van egy másfél órás vízi edzésünk, utána futás, majd ebéd és egy hosszabb alvás. Négytől újabb másfél órás vízi edzés, aztán erőfejlesztés. Hétfő kivételével minden nap van edzésünk, ami most már könnyű, ez az életritmusom, hiszen már 16 éve csinálom. Persze az elején nehéz volt, sok mindenről le kellett mondani, főleg fiatalon, szerettem volna a haverokkal focizni, lődörögni, de az edzés miatt nem lehetett. Most már egyáltalán nem bánom.

Milyen érzés egy olyan sportemberi óriással együtt versenyezni, mint a Kammerer? Mit tanulsz tőle elsősorban? [dingdongding]
- Főleg a hisztizéseit tanulom meg.:) De egyébként nagyon segítőkész, és tényleg sokat tanultam tőle, az évek során nagyon jó kapcsolat alakult ki köztünk. Egy életbiztosítás vele versenyezni, sokkal nyugodtabb vagyok, ha ő ül előttem a hajóban, rá merem bízni magam

A szüleid mit szólnak a sportolói pályafutásodhoz? [merlin87]
- Örülnek neki, és büszkék rám. Négyévesen ők vittek el úszni, aztán fociztam is, de azt nem szerették. Édesapám lejött egy edzésemre, és hamar rájött, hogy nem sok érzékem van a focihoz, úgyhogy abbahagytam. A kajakozás mellett elkezdtem kosárlabdázni, majd később vízilabdázni is, és bár előbbiben a Honvéd, utóbbiban pedig a Ferencváros szeretett volna leigazolni, maradtam a kajakozásnál.

Milyen heccek mennek az edzőtáborban? [dingdongding]
- A Kammerer Zolival próbáljuk egymás életét megkeseríteni egy kicsit. :)

Mennyi időd marad a barátokra és a családodra a sport mellet? [zolma]
- Nagyon kevés, de ami időm van, azt tényleg a barátaimra és a családomra próbálom fordítani.

Szegeden veritek a német párost? [akkormindegy]
- Az egyik távon biztos. :) Remélem, hogy ezren meg tudjuk ismételni az Eb-n látottakat, ötszázon pedig a hazai közönség segítségével megpróbáljuk ledolgozni azt a kis hátrányt, amivel kikaptunk.

Mi volt életed legnyagyobb csalódása? [D@lm@910]
- A 2004-es év, amikor nem jutottam ki az olimpiára. Ott nagyon padlóra kerültem, és gondolkoztam azon is, hogy abbahagyom a kajakozást. De hát teher alatt nő a pálma, és a folytatás mellett döntöttem, ha már ennyi év munkáját belefeccöltem.

Milyen volt az első kenuba szállásod? [cadey92]
- Nem kenuzom, hanem kajakozom, de megpróbálkoztam vele, Pulai Imre tanított meg Ráckevén kenuzni, tök jól ment. De inkább maradtam a kajaknál, mert a kenu nem jó sport. :)

Magatokon kívül kinek vagy kiknek szurkolsz majd a legjobban a szegedi vébén? [jp papin]
- A csapat összes tagjának szurkolni fogok, hogy mindenki elérje álmait, mert hazai pályán nagyszerű érzés lehet győzni, a dobogó felső fokára állni.