Vágólapra másolva!
Picit aggódtunk, hiszen a villalakókat elsősorban nem az eszükért szerették (azok, akik szerették őket), nemigen tudtak volna beleszólni egy bölcsészprofesszorok közti vitába. A VV3 csapata egyszer vendégül látta Vágó István - ő pedig ismeri az illemet és meghívta magához a rettegő ex-lakókat.
Vágólapra másolva!
Forrás: [origo]left

A tizennégy VV3-játékosból tízen vehettek részt a játékban, így például Jenny és Tommyboy csak a nézők közt szorongott. Bár hónapokkal ezelőtt véget ért a széria, naponta még 2500 netező keresi fel a Való Világ honlapját, közülük legtöbben Pandora szereplőoldalát böngészik - de az erotikus fotóiról elhíresült művésznő nem jelent meg a képernyőn. (Pandora után Anett a legnézettebb, aztán sorrendben Ágica, Milo, Marcsi, Leo és Katka. A régi szereplők közül Anikó aloldalát nézik legtöbben, utána jön Sziszi, Solya és Rita. A VV1-be beköltöző vendég, a pornószínésznő Maya Gold természetesen szintén gyakran látogatott.)

Több lakó kissé félve jelent meg, ami nem meglepő, hiszen nem a szellem óriásairól van szó, és sokan nem szeretnek nyilvánosan lebőgni a tévénéző szeme láttára - ez persze érthető. Ágica volt legnagyobb zavarban, ő csúnyán leégett áprilisban, a házi VV-vetélkedőn: akkor Barcelonát jelölte meg Spanyolország fővárosának, Villont focistának gondolta, de az Eger-kérdésben is bizonytalankodott: szerinte Dobó a töröktől elfoglalta a várat, és nem megvédte. A "festő" Madáchról már nem is beszélünk, túl magas labda.

Forrás: [origo]left

Tommyboy bölcsebb volt: akkor nem szólt, csak mogorván nézegette rossz válaszait, most pedig nem ült be a játékosok közé. Emlékeztetőül: a Villában 42 kérdésből Katka 31-et, Leo 26-ot talált el. Utánuk jött Csaba, Milo, Anett, Marcsi. Tommyboy 15 pontot, Ágica 10 pontot szedett össze.

Katka válaszolt leggyorsabban a sorkérdésre, így ő nyitott. 100 ezret vitt haza magabiztos versenyzéssel, bár csak homályos fogalmai voltak arról, hány játékos alkot egy vízipólócsapatot. Az izguló Anett követte őt a székben - mintha fogorvoshoz ült volna be. Ő már komoly gondban volt, ugyanis a "diszkvalifikáció" és később a "szopornyica" szavak számára egy ismeretlen világot jelentettek, ám ezeken az akadályon átsegítették őt a nézők, a hangosan súgó volt lakótársak. Margó nénit viszont nem kellett volna felhívni, a Webber-musicalek témaköre végül a dekoratív területi képviselő vesztét jelentette.

Forrás: [origo]left

A műsor második részében Frenki bizonyított: támaszkodhatott a közönség segítségére és a súgókra is, így el is jutott egészen félmillió forintig. Ekkor a századfordulós Körös-parti Párizs ügyében kellett volna felmutatni valamit, de csak felszínes, hiányos információi voltak erről a témáról, így rossz választ adott, a nézők közt drukkoló Fresh-Andi legnagyobb bánatára. A végére jutott még egy mókamester, a sokat bohóckodó Milo is elvergődött valahogy a 100 ezer forintig, de kiderült, hogy az ókori csodák témaköre számára olyan, mint a Velencei-tó alja pár erős evezőcsapás után - zavaros. Csodák nincsenek.

A műsor előtt igen önkritikusan nyilatkozó Segal nem jutott szóhoz, viszont a legokosabb, legműveltebb lakónak tartott Leo sem: nem nyomkodta elég gyorsan a gombot.