Vágólapra másolva!
Az "EU misszió" legfontosabb célkitűzése, hogy közérthető formában mutasson be olyan tartalmakat az egyes EU -tagországok mindennapjaiból, amelyek a csatlakozással kapcsolatban foglalkoztatják a közvéleményt. Mindezekhez felhasználják a szereplők a XXI század telekommunikációs vívmányait és technológiai fejlesztéseit, fontos hangsúlyt helyezve az interaktivitásra is.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI

A ValóVilág a klasszikus "reality" megközelítést nyitja ki és helyezi új viszonyrendszerbe. A Villalakóknak a megszokott kereteken kívül, a produkció által megjelölt uniós államban kell helytállniuk. Az adott országban műemlékek vagy más "emblematikus" helyek megkeresése a cél, valamint kapcsolatteremtés egy előre megjelölt helyi hírességgel.

Forrás: MTI

Találékonysági próbákat is ki kell állniuk a játékosoknak. A feladatok megoldása során kizárólag saját találékonyságukra, helyzetfelismerő képességükre hagyatkozhatnak a Villalakók. Kommunikációjukhoz multimédiás eszközöket használnak, a levelekben kapott utasításokat a mobiltelefon illetve a mobiltelefonra érkezett szöveges és képes üzenetek váltják fel. Élőben jelentkeznek be az egyes helyszínekről. A múlt havi, amszterdami kirándulás után a cél most Németország. Ágica és Frenki vág neki a kalandnak.