Másnapos homály

Vágólapra másolva!
Nem csekély mennyiségű alkoholt fogyasztott tegnap a társaság, így a délután ennek megfelelően lassan indul be. Estére már aktívabbak, megy a virgonc viháncolás, mint egy óvodában. Pandora nyelvészeti szemináriumot tart.
Vágólapra másolva!

"Én részegen mentem castingra. Annyira röhögtem, hogy arra sem emlékszem, miket írtam a lapra" - meséli Szilvi. A nappaliban ücsörög a másnapos csapat, néhány tarka lufi bíztató társaságában. Segal laza, de annyira, hogy szinte leesik a kanapéról. Félig hanyatt fekve, lábát lóbálva, kigombolt ingben emlékezik: - "Én poénból jelentkeztem. Aztán egy standon voltam a haverokkal, jó másnaposan, akkor hívtak vissza telefonon. Te jelentkeztél a játékra? - kérdezték. Aztán feljöttünk Pestre a haverokkal."

Forrás: RTLKLUB

Tommyboy közben azon elmélkedik, hogy a pestiek gyakran lenézik a vidékieket s eme eszmefuttatás feljogosítja Szelencét arra, hogy előhalássza itáliai emlékeit. Ő az észak-dél ellentéttel példálózik, majd a dialektusok, a tájnyelv kerül terítékre. "Nápolyban egészen másképp beszélnek! Nagyon kemény" - sóhajtozik gondterhelten. A geográfiai és lingüisztikai beszélgetés hamar véget ér, mikor Szilvi ábrándos arccal bejelenti: "Mindjárt megyek és beszárítom a frufrumat!"