Az OMV szövetséget szeretne a Mollal

Vágólapra másolva!
Wolfgang Ruttenstorfer, az OMV osztrák olajipari vállalat vezérigazgatója reméli, hogy néhány éven belül cége megszerzi a Molt. A vezérigazgató pénteken a Dow Jones amerikai hírügynökség tudósítójának úgy fogalmazott "türelmeseknek kell lennünk, tárgyalni kell az érintett felekkel, de szeretnénk egy szövetséget a Mol és az OMV között, minden tevékenységi területen". Úgy hiszem, hogy ez meg is valósul - tette hozzá.
Vágólapra másolva!

A két vállalat közötti összekapcsolódás szükséges - folytatta a vezérigazgató -, mert az európai olajszektort az egyesülések jellemzik, az olyan vállalatoknak, mint az OMV és a Mol mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk olyan nagy projektek finanszírozása érdekében, mint például a Nabucco gázvezeték.

Ruttenstrofer szerint tervük megvalósulásához időre és türelemre van szükség több különböző tényező "egybeesésére", ide értve a politikai támogatást is. Mi most figyeljük a helyzetet - mondta a vezérigazgató. A Dow Jones szerint az OMV pillanatnyilag nem akarja 25 százalék plusz egy szavazatra növelni részesedését a Molban.