Újra termelhet a Túró Rudi egykori gyára

Vágólapra másolva!
A valaha a Túró Rudit gyártó nagybánhegyesi tejüzem két évvel a bezárása után hamarosan újraindul. Nem kapnak annyian munkát, mint amennyi dolgozót a bezáráskor elbocsátottak, de az új tulajdonos nagyrészt a régi szakemberekkel tervezi az exporttra történő sajtgyártást.
Vágólapra másolva!

Augusztustól újra termelhet a 2007-ben bezárt nagybánhegyesi tejüzem - írta a Békés Megyei Hírlap csütörtökön. Az egykor a Túró Rudi gyártásáról (1981-től 1999-ig) elhíresült Békés megyei üzemet 2007-ben zárta be a tulajdonos Friesland Hungary Zrt.

A bezáráskor ezzel 185 ember vesztette el az állását. A Friesland azóta egy magyar befektetőcsoportnak eladta az üzemet, amelyet a tervek szerint a Chesse Hungary Kft. üzemeltet majd. Popa István Lucián, a cég ügyvezetője elmondta a lapnak: sajtot, Bánsajtot, mozzarellát, sajttekercset és a későbbiekben, a piac igényei szerint valószínűleg parenyicát is gyártanak majd.

Az üzem vezetése a régi szakemberekre épít, és várhatóan 50-70 ember talál magának munkát. A gépek telepítését a jövő héten kezdik meg, az előállított termékeket exportra szánják, de tárgyalnak magyar tulajdonú üzletláncokkal is - olvasható a Békés Megyei Hírlap csütörtöki számában.

Túró Rudit ma a holland Friesland mellett a francia Danone magyarországi leányvállalata jogosult gyártani. Mindkét cég forgalmazza a terméket külföldön is, különböző neveken.