Vezekel a görög pénzügyminiszter

Vágólapra másolva!
Az EU történetében példa nélkül álló kiigazítást ígért a görög pénzügyminiszter, miután kiderült: országa 4 éven keresztül hamisított GDP-adatokat közölt. Georgesz Alogoszkufisz szerint Görögország GDP-arányos államháztartási hánya jövőre 3 százaléknál kevesebb lesz az idei 5,3 százalék után.
Vágólapra másolva!
Kik olvasnak gazdasági híreket?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=002_03_1_12_2_1_05_04

A görög államháztartási hiány drasztikus csökkentésére tett ígéretet kedden Brüsszelben Georgesz Alogoszkufisz görög pénzügyminiszter, aki többek között jelentős magánosítással csökkentené az állami túlköltekezést.

Alogoszkufisz az EU-tagállamok pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásán vett részt, ahol éppen a görög helyzet volt az egyik legfontosabb vitatéma: különösen, hogy előző nap hivatalosan is bejelentették, Görögország államháztartási hiánya az 1997-2003 közötti időszakban minden esztendőben meghaladta az euróövezet-beli tagság egyik küszöbértékének számító szintet, a GDP 3 százalékát. Ebből öt évig hamisított adatokat közölt az uniós tagállam, amelyek lehetővé tették az ország belépését az eróövezetbe; innen az Európai Bizottság jogi szakértői szerint már nem zárható ki egyetlen tagállam sem.