Sztrájkolnának az olimpia idején az athéni szállodai dolgozók

Vágólapra másolva!
A több mint 7000 szállodai dolgozót képviselő szakszervezet sztrájkkal fenyeget a jövő hónapban kezdődő olimpia alatt, amennyiben a dolgozók nem kapnak fizetésemelést, illetve speciális olimpiai juttatást.
Vágólapra másolva!
Harmadával nőtt az olimpiai számla/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040618harmadaval.htmlEgyre több a halálos baleset az olimpiai hajrában/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040408egyre.htmlÖtszörös szállodai árak Athénben az olimpia alatt/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040107otszoros.html

A szakszervezet egész napos sztrájkot jelentett be szerdán, és további lépéseket fontolgat, amennyiben nem sikerül megegyezniük a szállodatulajdonosokkal. Nem a szállodai munkások az egyetlenek, akik sztrájkkal fenyegetnek - más szférák dolgozói is most állnak elő követeléseikkel, mert tudják, az olimpia kritikus időszak az országnak. A BBC szerint részben a görög kormány felelős a kialakult helyzetért, mivel bejelentette, hogy az olimpia alatt szolgálatban lévő biztonsági erők jóval magasabb fizetést kapnak.

A szállodatulajdonokat képviselő szövetség szerint a mostani sztrájk nem különösebben okoz fennakadásokat, mivel jelenleg gyakorlatilag üresek a hotelek.