Ismét rekordmértékű kőolajtermelés Oroszországban

Vágólapra másolva!
Oroszország nyersolaj- és földgáztermelése 10 százalékkal nőtt az idei év első felében az egy évvel korábbihoz képest - tette közzé az orosz energiaügyi minisztérium. Júniusban az orosz olajtermelés átlagosan 9,26 millió hordó volt naponta, ez a Szovjetunió megszűnése óta nem tapasztalt mennyiség.
Vágólapra másolva!

A kitermelés növekedése túlszárnyalta a legoptimistább előrejelzéseket is, a minisztérium idén januárban hétszázalékos növekedést prognosztizált az idei évre. A termelés az idei év első felében 223 628 millió tonna volt (napi 9,01 millió hordó), egy évvel korábban 202 36 millió hordót (napi 8,20 millió hordó) termelt Oroszország.

Az orosz adótárca nem alkudozik a Jukosszal/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20040629azorosz.html

Az állami tulajdonban lévő Transznyefty vezetékhálózatán exportált nyersolaj mennyisége egyötödével 97,11 millió tonnára (napi 3,91 millió hordó) emelkedett a tavalyi hasonló időszakban elért 80,64 millió (napi 3,27 millió) hordóról.

Júniusban az orosz olajtermelés átlagosan 9,26 millió hordó volt naponta, ez a Szovjetunió megszűnése óta nem tapasztalt mennyiség. Májusban átlagosan 9,09 millió hordó volt Oroszország napi termelése.