Jelentősen nőtt a légi utasforgalom

Vágólapra másolva!
A személyi légi utasforgalom 15,4 százalékkal bővült a világon az év első negyedévében a tavalyi év azonos időszakához képest - tette közzé jelentését a genfi Nemzetközi Légiszállítási Szövetség (IATA). A teheráruforgalom ugyanezen időszakban 11,3 százalékkal nőtt.
Vágólapra másolva!

Áprilisban a személyforgalom bővülése 36,3 százalékos volt az előző év áprilisához viszonyítva. Tavaly ebben az időszakban fejtette ki hatását a SARS vírusfertőzés, illetve az iraki háború. Egy év múltán az utasok visszatért bizalma révén a forgalom jórészt helyreállt - értékelte az adatokat Giovanni Bisignani, az IATA vezérigazgatója.

Lakásbiztosítás akár 20% kedvezménnyel/uzletinegyed/biztositas/index.html

Bisignani ugyanakkor figyelmeztetett arra is, hogy az üzemanyagárak az egy évvel ezelőtti szint felett vannak 55 százalékkal, ami azt jelenti, hogy az iparág éves üzemanyagköltsége - ami átlagban a légitársaságok működési költségeinek 16 százalékát teszi ki - 8-12 milliárd dollárral növekedhet. Ez megakadályozhatja, hogy az iparág ismét jövedelmezővé váljék - tette hozzá.

A január és április közötti időszakban a közel-keleti térségben volt a legjelentősebb, 38,7 százalékos a személyi forgalom növekedése. Áprilisban a növekedés 64,2 százalékos volt. A csendes-óceáni térségben, a SARS vírus által leginkább érintett régióban a személyforgalom áprilisban 64,2 százalékkal állt magasabban, mint a tavalyi év azonos időszakában.