Amerika nem importál francia húst

Vágólapra másolva!
Azonnali hatállyal, egyelőre egy hónapra megtiltotta a francia hústermékek behozatalát az Egyesült Államok agrártárcája, miután az EU megtiltotta az amerikai baromfitermékek importját. Illetékesek szerint a két intézkedés között nincs összefüggés.
Vágólapra másolva!
Áprilisban újraindulhat az amerikai húsexport/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040203aprilisban.htmlNem vesz magyar húst az USA/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040120nemvesz.htmlÖsszeomlott az amerikai marhahúsexport/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20031227osszeomlott.html

Az Egyesült Államok szakemberei megvizsgálták a 11, amerikai exportengedéllyel rendelkező francia húsüzemet, majd az ország agrárminisztériuma úgy döntött, hogy ismétlődő hiányosságok miatt egyelőre egy hónapra megtiltják a francia hústermékek amerikai exportját. Herve Gaymard francia mezőgazdasági miniszter szerint a tiltás indokolatlan, mivel a francia élelmiszer-biztonsági szabványok szigorúbbak, mint az amerikaiak - írja a BBC. Az Unió adatai szerint Franciaország évente mintegy 20 millió értékben szállít húsipari termékeket az Egyesült Államokba.

Az amerikai hatóságok ugyanakkor tagadták, hogy az intézkedés válasz volna az EU által az amerikai baromfitermékekre néhány órával korábban bevezetett behozatali tilalomra. Az EU intézkedését a texasi madárinfluenzával indokolta.