Eladó egy kaliforniai kisváros

Vágólapra másolva!
Az eBay aukciós weboldalon egy egész kaliforniai kisvárost kínál megvételre eladója, amelyre a cég szóvivője szerint korábban még soha nem volt példa. A 1791801094-es tételben a kaliforniai Bridgeville városát kínálják megvételre, 82 hektár földdel, 10 házzal, 4 kisebb faházzal és egy postahivatallal - írja a BBC News Online.
Vágólapra másolva!

A házakkal együtt különböző munkagépeket is megvásárolhat a vevő, amelyek ára természetesen benne foglaltatik a városért fizetett összegben. Az eladó azért nagylelkűen hozzáteszi, hogy a gépek nagy része házilag összebarkácsolt szerkezet.

Az eBay szóvivője az Associated Press (AP) hírügynökségnek elmondta, hogy a cég történetében már árvereztek nagyobb középületet, földet, vagy hidat is, de egy egész várost még sohasem.

Az ajánlattétel december 27-i határideje előtt két nappal még senki sem tette le azt az összegű foglalót, amelyet az eladó legalacsonyabb árként hajlandó elfogadni - közölte az eBay.

A november 27-e óta tartó árverésre eddig 143 ajánlat érkezett, és a legnagyobb összeg 521 900 dollár volt, ami egy három hálószobás ház árával egyenértékű a 420 kilométerre lévő San Franciscóban.

Az eladó egyébként nem jelölte meg a legalacsonyabb elfogadható ajánlatot, de az AP úgy tudja, hogy az összeg 775 ezer dollár körül van.

A városban alig néhány ember él, miután a környékbeli fakitermelés megszűnt. Bridgeville-ben jelenleg egyedül a postahivatal az egyetlen működő szolgáltatás, a házak többségét ráadásul lakhatatlanná nyilvánították.

Az 1871-ben alapított kisváros közel egy évszázada magánkézben van: 1909-ben Henry Cox vásárolta meg, és az ő családja kezén volt egészen a hetvenes évek elejéig, amikor leszármazottai eladták a jelenlegi tulajdonos Lapple családnak - tudósít a BBC News Online.