Új jelentéseket készít az AOL Time Warner

Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb médiacége átvizsgálja gyorsjelentéseit, mert felmerült a gyanú, hogy a cég internetes részlege rossz adatokat közölt. Az AOL Time Warner 2000 szeptemberétől 2002 júniusáig terjedő időszakra fog új jelentéseket kiadni.
Vágólapra másolva!

Az America Online internetes részlegnél folyó belső vizsgálat kiderítette, hogy valószínűleg helytelen adatok jelentek meg az elmúlt negyedévben. Az AOL bevétele a kábel-előfizetések miatt növekedett a jelentés szerint, de a vizsgálat alapján a reklámbevételekből származó nyereség hibásan jelent meg a pénzügyi jelentésben - írja a BBC News Online.

Az AOL közleménye szerint a bevételi szinten 190 millió dollárral kevesebbet fognak feltüntetni a vizsgált időszakban. A belső vizsgálat azután indult az internetes részlegnél, miután számos szaklap megkérdőjelezte a módszert, amit a reklámbevételek feltüntetésére használt a cég.

Az America Online-nál fellépő problémák ellenére az AOL Time Warner a szeptemberrel végződő negyedévet 57 millió dollár tiszta nyereséggel zárta, az előző évi 997 millió dollár veszteség helyett. A növekedés a kábeltelevíziós részlegnek köszönhető.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat: