Lemondott a France Télécom elnöke

Vágólapra másolva!
A tavalyi rekordveszteség után az első félévet 12,2 milliárdos veszteséggel zárta a France Télécom, ezért lemondott a vállalat elnöke, Michel Bon. A francia kormány - a távközlési cég többségi tulajdonosa - csütörtök esti tanácskozásán elfogadta a lemondást - adta hírül a BBC.
Vágólapra másolva!

A kormány egyúttal megígérte, hogy pénzügyi támogatást nyújt a megrendült helyzetű távközlési cégnek. A pénzügyi tárca közleménye szerint az utódlás kérdése néhány héten belül megoldódik; elemzők szerint Thierry Breton, a Thomson Multimedia vezetője lehet a France Télécom új elnöke.

A válság része, hogy a német MobilCom mobilszolgáltató vezetése az elkövetkező napokban megvizsgálja a csődeljárás kérelmének lehetőségét, miután a 28,5 százalékban tulajdonos France Télécomnál közölték, hogy beszüntetik a vállalat finanszírozását.

A France Télécom részvényeinek 55,5 százaléka a francia állam tulajdonában van; a cég részvényeinek árfolyama a gyenge eredmények és az iparági válság miatt idén összesen 75 százalékkal zuhant A France Télécom adóssága 75 milliárd euró.

A közelmúltban a vállalatok súlyos adóssága miatt távozott a British Telecom és a Deutsche Telekom első embere is.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

France Télécom

Korábban:

Vezércsere következhet a France Télécomnál is
(2002. szeptember 9.)

A bóvli kategória közelében a France Télécom részvényei
(2002. július 12.)