Csődközelben a United Airlines

Vágólapra másolva!
A világ második legnagyobb légitársasága bejelentette, hogy csőd fenyegeti a céget, amennyiben nem lesz sikeres a költségcsökkentő programja.
Vágólapra másolva!

A társaság ismételten kérelemmel folyamodott az amerikai polgári repülés helyzetének stabilizálására hivatott kormányszervezethez egy 1,8 milliárd dolláros hitelgarancia nyújtására, azonban nem biztos abban, hogy megkapja azt. A társaság 30 napot adott magának arra, hogy megtárgyalja dolgozóival a társaság teljes átalakítását, írta a BBC News.

A cégnek a negyedik negyedévben csaknem 1 milliárd dollárnyi adósságot kell visszafizetnie. A United tavaly több mint 2 milliárd dollárt vesztett, és az idei első negyedévről is 510 millió dolláros veszteséget jelentett, vagyis naponta 5 millió dolláros veszteséggel működött.

A United Airlines produkálta 2001-ben az egész amerikai polgári repülés éves veszteségének csaknem harmadát. A rivális US Airways (Amerika hatodik helyen álló társasága) éppen vasárnap folyamodott hivatalos csődvédelemért, az American Airlines - a világ legnagyobb légitársasága - pedig a héten közölte, hogy alkalmazottainak 7 százalékát szélnek ereszti költségcsökkentés végett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

United Airlines

Korábban:

Hétezer főt meneszt az American Airlines
(2002. augusztus 13.)

Csődközelben a US Airways
(2002. augusztus 12.)