Varga: nem várható érdemi adócsökkentés

Vágólapra másolva!
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint a kormány a túlköltekezéssel és az eladósodással olyan helyzetet teremtett, ami szinte lehetetlenné teszi az érdemi adócsökkentést.
Vágólapra másolva!

"Ha valaki megnézi, hogy milyen mértékű volt az államadósság növekedése, milyen radikális és gyors az államháztartási hiánynak a növekedése, akkor az jól láthatja, hogy a korábban ígért adócsökkentésekből, adóelképzelésekből szinte semmi nem fog megvalósulni. Egész egyszerűen a túlköltekezéssel, az eladósodással olyan helyzetbe hozta magát a magyar kormány, ami szinte lehetetlenné teszi az érdemi adócsökkentést" - mondta az Orbán-kormány pénzügyminisztere.

Értékelése szerint rögtönzésnek, kapkodásnak, végiggondolatlan ígérgetések sorozatának tűnnek azok az intézkedések, melyeket a miniszterelnök az elmúlt hónapokban jelentett be. Ráadásul egy-két bejelentésről kiderült, hogy téves elképzeléseken alapul - tette hozzá. Példaként a családpolitikai intézkedéseket említette, melyek több ezer család számára hátrányosabb helyzetet teremtenek.

A Fidesz alelnöke azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy a kormányfő bejelentette: hétfőn a parlamentben ismerteti a következő öt év adó- és járulékváltozásaira vonatkozó törvényjavaslatot.