Gyurcsány a hitelkamatok csökkentését kérte

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc a Bankszövetségnél tett keddi látogatásán arra hívta fel a bankokat, hogy ne csak betéti, de hitelkamataiknál is gyorsan alkalmazkodjanak a jegybanki alapkamat csökkenő irányzatához.
Vágólapra másolva!

Egy erős gazdaságban kulcsszerepe van a jól működő bankszektornak, a bankszektor versenyképes európai viszonylatban is, az elmúlt időszakban szépen fejlődött, mondta Gyurcsány Ferenc. A kormányfő szerint ha erős gazdaságot szeretnénk Magyarországon, ezt a gazdaságot olyan bankszektornak kell szolgálnia, amely szolgáltatásaiban, termékeiben, belső versenypiacán eredményesen működik.

"Azt kértem a testületi ülés résztvevőitől, hogy hallják és értsék azt a közös feladatot, hogy csak akkor van sikeres Magyarország, ha visszaszerezzük a hitelét a magánkezdeményezéseknek, a versengő piacoknak, ha megszűnik szitokszónak lenni a verseny, a magántulajdon. Segítsenek abban, hogy a banki, az üzleti, a pénz- és tőkepiaci tevékenység a modern Magyarországon ne válhasson szitokszóvá" - mondta a miniszterelnök.

A miniszterelnök fogyasztóbarát intézkedéseket is kért a bankoktól: a bankok vezetőinek figyelmét felhívta arra, hogy tegyenek apró, de érdemi gesztusnak is számító lépéseket. "Arra kértem a bankszektor képviselőit, hogy a kártyatulajdonosoknak ne számoljanak fel többletköltséget, ha egymás automatáinak szolgáltatásait veszik igénybe, a felvett készpénz esetében ne számoljanak külön költségeket a lakosság számára" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Csökkennek a banki kamatok áprilistól/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20050331csokkennek.html