Bevezetik a nyersolaj-kereskedést a BÉT-en

Vágólapra másolva!
December elején New York-ban folytatott tárgyalásokat Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke és Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója. A tőzsde vezetői meghívott vendégként részt vettek a Bécsi Értéktőzsde New York-i befektetői konferenciáján, előkészítették a BÉT jövő márciusi amerikai road show-ját, és a tárgyalásokon szóba került a nyersolaj-kereskedés budapesti bevezetése is.
Vágólapra másolva!
Befektetések, pénzügyek, tőzsdehttp://www.portfolio.huHírek, elemzések, kommentárok a Portfolio.hu oldalain

A BÉT vezetői több mint egy évtizednyi szünet után vettek ismét részt magas szintű megbeszélésen a New York-i Értéktőzsde vezetőivel, ahol többek között Stefan Zapotoczkyval, a Bécsi Értéktőzsde vezérigazgatójával együtt ismertették a közép-európai régióra vonatkozó hosszú távú stratégiájukat. A BÉT képviselői tárgyaltak az amerikai szövetségi jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (FED) nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetőivel is.

Szalay-Berzeviczy Attilát és Horváth Zsoltot fogadta George Gero, a New York Mercantile Exchange igazgatóságának tagja és Fred W. Schoenhut, a New York Board of Trade elnöke. A BÉT vezetői a két amerikai árutőzsdével egy jövőre beindítandó kooperáció részleteiről tárgyaltak, melynek eredményeképpen a 2005-ben egyesülő magyar érték- és árutőzsdén a tervek szerint bevezetik majd a határidős nyersolaj-kereskedést. Ezzel Magyarország a hatodik lenne a világban és első a régióban, ahol a befektetők olajkontraktusokkal kereskedhetnek.

(Portfolio.hu)