Olcsóbb telefonálást és internetezést vár az IHM

Vágólapra másolva!
Az informatikai és hírközlési miniszter reményei szerint a jövőben a telefontarifák évi szinten 5-10 százalékkal, a szélessávú internet, ezen belül az ADSL díjai pedig 15 százalékkal mérséklődhetnek azonos technológiai színvonal mellett.
Vágólapra másolva!

Magyarországon jelenleg mintegy 2,4 millióan férnek hozzá az internethez, ám közülük csak 1,95 millióan használják a világhálót - mondta Kovács Kálmán a Tihanyban tartott Internet Hungary konferencián előadásában. A miniszter elmondta, hogy a legújabb adatok szerint Magyarországon a háztartások 45 százalékában van személyi számítógép, ám csak 15 százalékuk internetezik.

Hazánkban még mindig kevés felnőtt internetezik/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040930magyarorszagon.html

Kovács Kálmán szerint Magyarországon jelenleg négymillió állampolgár lehetősége az internet, mivel a lakosság többsége különböző okok miatt alig jut hozzá. A szaktárcavezető elmondta: az információ hatalom, ha keveseké - hajtóerő, ha sokaké. Az állam egyik feladata az, hogy korrekt versenyt teremtsen a szabályozáson keresztül, és mindenkinek lehetővé tegye a hozzáférést a korszerű szolgáltatásokhoz, különös tekintettel a hátrányos helyzetű településekre és a fogyatékos emberekre, mondta Kovács Kálmán.

A konferencián Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter elmondta, hogy az információs társadalom fejlesztésére fordított minden egyes forint három-ötszörösen térül vissza.