Draskovics nem követné a szlovák és a lengyel példát

Vágólapra másolva!
A rendkívül magas munkanélküliség és a korlátozott bérnövekedés a szlovák és a lengyel versenyképesség ára - vélte Draskovics Tibor. A pénzügyminiszter amerikai tárgyalásai után közölte: a befektetők elismerően szóltak a magyar gazdaság teljesítményéről.
Vágólapra másolva!
Már jövőre jöhet a kamatadó/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20040424marjovore.html

A 2000 végétől csökkenő versenyképesség az idén javulásnak indul - nyilatkozta Draskovics Tibor Washingtonban. A pénzügyminiszter úgy vélte, hogy Szlovákia és Lengyelország sokat emlegetett versenyképességének 16-17, illetve 20 százalékos munkanélküliség az ára. A miniszter - mint mondta - nem kér az olyan versenyképességből, amelyet az tesz lehetővé, hogy a rendkívül magas munkanélküliség mellett korlátozott a bérnövekedés, mint ahogy nem kér az olyan versenyképességből sem, aminek az ára a nemzeti valuta (a zloty) 20 százalékos leértékelődése.

Draskovics a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és a Világbank tavaszi közgyűlése alkalmából New Yorkban a Lehman Brothers, a Goldman Sachs és a J. P. Morgan Fleming befektetési bankok és alapok vezetőivel, Washingtonban pedig többek között John B. Taylor amerikai pénzügyminiszter-helyettessel találkozott. "A találkozókon mindenki elismerően szólt Magyarországról és a magyar gazdaságról, azok is, akik néhány hónapja még nagyon komoly aggályokat hangoztattak" - értékelte tárgyalásait a pénzügyi tárca vezetője.