Taroltak a magyar pálinkák a Destillata-n

Vágólapra másolva!
Hat magyar cég összesen 14 érmet, köztük két aranyat kapott a március elején Ausztriában megrendezett Destillata elnevezésű - Közép-Európában a legnagyobbnak tartott - pálinkaversenyen.
Vágólapra másolva!

Évi 3 liter tömény

Magyarországon évente 15 millió hektoliter-foknyi szeszesitalt hoznak forgalomba a gyártók. Ennek 6-7 százalékát teszi ki a pálinka. Az egy lakosra jutó évi szeszfogyasztás - abszolút alkoholra számítva - 3,1-3,2 liter, amellyel hazánk a világranglista 5-6. helyén áll.

A versenyen az Agárdi Pálinkafőzde két arany, öt ezüst és két bronzérmet nyert. A cég a Destillata történetében először meghirdetett "Nemzetgyőztes" címet is kiérdemelte. Termékeivel többek között jól szerepelt még a Zwack Unicum Rt., továbbá a Szicsek Kft. is.

A legutóbbi megmérettetésen kilenc országból több mint 140 termelő 1200-at is meghaladó párlatát bírálta el a 27 tagú zsűri. A versenyen kizárólag 100 százalékos desztillátumok, azaz olyan párlatok vehettek részt, amelyek kizárólag gyümölcscefréből, cukor és aromaanyagok hozzáadása nélkül készültek.