Vizsgálják a MeH 33 milliós közbeszerzését

Vágólapra másolva!
A Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) hivatalból vizsgálja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) tanácsadásra vonatkozó 33 millió forintos tárgyalásos tenderét, amelyet a Gaming Communications Kft. nyert el december közepén. Az ügyben várhatóan pénteken születik döntés - tájékoztatott Nagyházi Gyula, a Közbeszerzések Tanácsának sajtófőnöke pénteken.
Vágólapra másolva!

A Döntőbizottság azért indított vizsgálatot a MeH döntésével kapcsolatban, mert nem találta eléggé indokoltnak a nyílt eljárás mellőzését, illetve a sürgősséget. Ez utóbbit a kiíró azzal indokolta a Közbeszerzési Értesítőben, hogy 2002 májusában kormányváltás történt. Így az idei év feladatait csupán a 2003-as költségvetés számainak ismeretében lehetett tervezni, a költségvetést 2002. október 31-én nyújtották be, így nem maradt idő a több mint kilencven napig tartó nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatására.

MEHhttp://www.meh.hu

A MeH beszerzésének tárgya - amelynek eredményét az értesítő 2002. január 2-i száma közölte - a kormány egyes kiemelt programjaival kapcsolatos stratégiai tervezés, tartalmi kidolgozás és az azokkal kapcsolatos kommunikációs feladatok lebonyolítása.

A hirdetmény közzététele nélkül indított tárgyalásos eljárásra a MeH három céget hívott meg, a One Off Kft.-t, a Phenomenon Bt.-t, és a nyertest, ám végül csak a győztes Gaming Communications Kft. adott be ajánlatot.

Korábbi információk szerint a nyertes cég tulajdonosa Braun Róbert, aki az Index korábbi igazgatója és az SZDSZ egykori kabinetfőnöke volt; cégén keresztül a kormányváltás óta kommunikációs tanácsadóként dolgozik a miniszterelnöki kabinetben. Braun Róbert emellett felügyelőbizottsági tagja a Miniszterelnöki Hivatal tulajdonában lévő Millenáris Kht.-nek.